NA METI I PEKARE, TRGOVINE / Zagrebačka policija ulovila serijskog razbojnika. Prijeteći medicinskom špricom i nožem upadao u pošte

Image
Foto: PU zagrebačka

U svemu mu je, čini se, pomagala i 41-godišnja partnerica

27.5.2022.
13:02
PU zagrebačka
VOYO logo

Na meti razbojnika u posljednje vrijeme često su zagrebačke pošte, a kako sada javlja policija, jedan od njih završio je iza rešetaka.

Riječ je, kažu, o 37-godišnjaku nad kojim je završeno kriminalističko istraživanje i to zbog sumnje da je počinio 10 kaznenih djela „Razbojništvo“ od kojih je dva kaznena djela počinio zajedno s 41-godišnjakinjom, od čega su dva ostala u pokušaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policijski službenici potvrdili su svoju sumnju da je od 13. do 25. svibnja u popodnevnim satima, osumnjičeni počinio čak četiri razbojništva u poslovnice pošte i to u Laurenčićevoj ulici, na Meštrovićevom trgu, u Ulici Božidara Magovca te na Savskoj cesti. Razbojništva je počinio na način da bi ušao unutra te verbalno prijeteći, a u jednom slučaju prijeteći i medicinskom špricom otuđivao novac", kažu.

Image
u Laurenčićevoj ulici /

U Zagrebu opljačkana pošta: Zaprijetio mladoj djelatnici i pobjegao s novcem

Image
u Laurenčićevoj ulici /

U Zagrebu opljačkana pošta: Zaprijetio mladoj djelatnici i pobjegao s novcem

"Sumnja se da su osumnjičeni zajedno, 31. ožujka u popodnevnim satima, došli do pekarnice u Vukotinovićevoj ulici, ušli unutra gdje su fizički napali zaposlenicu i pokušali otuđiti novac. Nakon dva tjedna, 13. travnja, došli su zajedno u istu pekarnicu te su ovaj put prijeteći nožem zaposlenici otuđili novac. Tu nije bio kraj protupravnom ponašanju. Sumnja se da je osumnjičeni istog dana došao u pekarnicu u Drenovačkoj ulici gdje je prijeteći medicinskom špricom pokušao otuđiti novac. Također, početkom travnja u popodnevnim satima, došao je u trgovinu na Vinogradskoj cesti i ovog puta prijeteći medicinskom špricom otuđio novac", dodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu potom i kako se sumnja da je osumnjičeni od 20. do 24. svibnja u Rendićevoj Ulici i na Savskoj cesti prijeteći medicinskom špricom počinio razbojništva u dvije ljekarne kako bi se domogao novca. Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 37.000 kuna, zaključuju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, u zakonskom roku je osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu, naveli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo