ZATVOREN GRANIČNI PRIJELAZ / DOZNAJEMO Granica na Bregani nije zatvorena zbog bombe, nego zbog glazbene opreme!

Image
Foto: RTL

RTL od dobro upućenih izvora doznaje da se nije radilo o eksplozivnoj napravi već o glazbenoj opremi

27.12.2019.
10:44
RTL
VOYO logo

Zbog policijskog postupanja na sat vremena bio je prekinut promet na graničnom prijelazu Bregana u oba smjera, a u tom vremenu promet se preusmjeravao na granični prijelaz Bregana Naselje.

Slovenski portal 24ur ranije je objavio da je granični prijelaz zatvoren jer je skener na granici tijekom inspekcije u kovčegu detektirao bombu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdili su da je eksplozivna naprava pronađena u Flixbusu koji je iz Hrvatske ušao u Sloveniju. Zbog nje je pritvoren ruski državljanin. 

No, RTL od dobro upućenih izvora doznaje da se nije radilo o eksplozivnoj napravi već o glazbenoj opremi koja je imala žice za uštimavanje. Navodno se radi o opremi za klavir, a muškarac kojeg je privela slovenska policija je glazbenik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autobus na granicu stigao u 8.25 sati

Slovenska policija je za RTL objasnila detalje akcije zbog koje je jutros zaustavljen promet na granici Bregana-Obrežje. 

"Slovenski policajci su reagirali odmah kada su primijetili sumnjivi predmet na granici Obrežje", stoji u odgovoru slovenske policije RTL-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autobus s 45 putnika u kojem je bio sumnjivi predmet na granicu je stigao u 8.30 sati. Granični policajac naredio je temeljiti pregled putnika koji je uključivao i rentgenski pregled prtljage. "Pri pregledu u jednom od putnih torbi primijećena je elektronska naprava koja je zbog svojih karakteristika i oblika pobudila sumnju da se radi o eksplozivnoj napravi. Novim pregledom rentgenske snimke potvrđena je sumnja da je predmet sumjiv", stoji u odgovoru slovenske policije. 

Zbog toga je uhićen 32-godišnjak, granični prijelaz je evakuiran, a zatvoren je i promet dijelom autoceste kroz Sloveniju. Slovenski policijski stručnjaci za eksplozive pregledali su predmet oko 11 sati i zaključili da nije opasan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 11.25 sati iz pritvora su pustili 32-godišnjaka čiji je bio predmet te je otvoren granični prijelaz i autocesta kada je ustanovljeno da predmet nije opasan, odgovorili su RTL-u iz slovenske policije i dodali kako su postupanjem dokazali da su dobro pripremljeni i odgovorni u čuvanju Schengenske granice.  

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo