GORJELO DOLAGALIŠTE OTPADA / 'Zatvorite prozore!' Požar u Čakovcu pod kontrolom, ali mjere opreza i dalje vrijede

Image
Foto: Pixsell

Policija pojačano kontrolira okolno područje Totovca

26.5.2019.
8:16
Pixsell
VOYO logo
Image

Vatrogasci cijelu noć vodili bitku s požarom na odlagalištu otpada kod Čakovca

Image

Vatrogasci cijelu noć vodili bitku s požarom na odlagalištu otpada kod Čakovca

Požar koji je u poslijepodnevnim satima planuo na čakovečkom odlagalištu otpada stavljen je pod nadzor, priopćeno je sa hitne sjednice Stožera za civilnu zaštitu Grada Čakovca održane kasno sinoć, te su građani pozvani da zatvore prozore na svojim stambenim objektima te da ne dolaze u blizinu odlagališta.

Kako je priopćeno sa sjednice, u požaru nitko nije ozlijeđen. Vatrogasne i ostale službe cijelu su noć bili na terenu i gasiti nastali požar. Stožer će se ponovno sastati sutra ujutro, nakon čega će u devet sati održati konferenciju za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Stožera za civilnu zaštitu Grada Čakovca Mario Medved kazao je da je požar je planuo u poslijepodnevnim satima na četvrtoj odlagališnoj plohi te se proširio na dio zatvorenog odlagališta na kojem se nalazi uskladišten plastični otpad.

Odmah se počelo s navažanjem zemlje kako bi se spriječilo širenje vatre na druge dijelove odlagališta, što je uspješno i završeno, rečeno je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrijeme održavanja sjednice na terenu je radilo 30 vatrogasaca s deset vozila, koji će cijelu noć požarište polijevati vodom, a izmjenjivat će se prema dogovorenim smjenama.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marina Payerl Pal rekla je da će se tijekom noći obaviti analiza zraka na širem području odlagališta, kako bi se utvrdio je li štetan po zdravlje. Dok ne stignu rezultati, mole se građani da iz predostrožnosti zatvore prozore, a mještani naselja u neposrednoj blizini odlagališta da bez potrebe ne izlaze iz zatvorenih prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Policijske stanice Čakovec Krešimir Jurčević rekao je da će se uzrok požara utvrditi tek nakon što on bude ugašen. Policija pojačano kontrolira okolno područje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo