iznosio obranu / Zavadlav na sudu: 'Nisam kriv, tražim da me oslobodite optužbe i da me se nominira za Nobelovu nagradu za mir'

Završeno je suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo u Splitu

19.2.2021.
10:00
VOYO logo

Zavadlav je odlučio na kraju dokaznog postupka iznijeti obranu, ali nije htio odgovarati na pitanja, ni sutkinje Višnje Strinić, ni tužitelja Žarka Štrpca, a ni svog odvjetnika Branka Šerića.

Tvrdi da 11. siječnja 2020. u popodnevnim satima uopće nije bio u Varošu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam na moru, a uhićen sam na temelju nečije insinuacije i trenutnog shvaćanja pojedinca. Nisam to napravio. Zašto bih tako nešto napravio? Još uvijek me nitko nije nedvojbeno uvjerio da sam ja osoba koja je pucala u 15.34 na Šperunu i u 15.42 u Radmilovićevoj", ustvrdio je Zavadlav, a prenosi Dalmatinski portal

Rekao je i par riječi o ubijenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče stradalih, mogu potvrditi da sam bio prisutan prilikom njihovih hetero nasilnih ispada koje sam poslije komentirao s poznanicima, a što su oni shvatili na svoj način i interpretirali. Na to nisam mogao utjecati", kazao je Zavadlav.

"Žao mi je što živim u društvu u kojem se događaju ovakve stvari. Želim da se izvuku pouke na institucionalnoj razini, da se ovakve stvari više ne događaju. Čuo sam da su neke osobe bile maltretirane od žrtava, radi se o neprilagođenim osobama i nasilnicima. Nisam kriv, tražim da me oslobodite optužbe i da me se nominira za dodjelu Nobelove nagrade za mir", ustvrdio je Zavadlav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije se složio s nalazom vještaka psihijatara i psihologa koji su utvrdili da je bio bitno smanjeno ubrojiv u trenutku počinjenja djela. 

"Ne slažem se sa psihijatrima, bio sam i ostao potpuno zdrava osoba. Ukoliko moja krivnja leži u tome što sam živ, onda sam apsolutno kriv. Dajte mi 50 godina zatvora", kazao je Zavadlav, prenosi Dalmatinski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeren je da će ga sud pustiti na slobodu. U tijeku su završne riječi optužbe i obrane. 

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo