UNATOČ ZABRANI / Zbog nadripisarstva optužen odvjetnik u mirovini: Prijeti mu novčana kazna od 72.000 kuna

Image
Foto: Pixabay

Općinsko državno odvjetništvo predložilo je izdavanje kaznenog naloga

14.6.2019.
17:37
Pixabay
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je pred splitskim Općinskim sudom optužnicu protiv hrvatskog državljanina (78) zbog počinjenja kaznenog djela nadripisarstva, a Hina neslužbeno doznaje da se radi o odvjetniku u mirovini.

Na teret mu se stavlja da je od 29. rujna 2014. do 24. rujna 2018. na području Splita, znajući da rješenjem nadležne komore od 7. srpnja 2014., koje je postalo pravomoćno 29. rujna te godine, ima zabranu obavljanja odvjetničke dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako svjestan da nije ovlašten baviti se pružanjem pravne pomoći kontinuirano je sastavljao razna pismena i podneske te zastupao građane u parničnim i kaznenim predmetima pred općinskim sudom, doznaje se u odvjetništvu. 

Te je poslove kao punomoćnik i branitelj u predmetima naplaćivao sukladno odredbama Tarife o nagradama i naknadi troškova za rad odvjetnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općinsko državno odvjetništvo predložilo je izdavanje kaznenog naloga kojim se prihvaća zahtjev općinskog državnog odvjetništva da se okrivljenik proglasi krivim i da mu se izreče novčana kazna od 72.000 kuna uz obvezu plaćanja troškova kaznenog postupka u iznosu od 1500 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo