Ispitivanje u tijeku / Zbog požara u HZJZ-u i Imunološkom uhićen 25-godišnjak! Zapalio ormar s registratorima i arhivima

Image
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

25-godišnjak, kojeg se dovodi u vezu s požarom, doveden je u službene prostorije radi kriminalističkog istraživanja

30.4.2019.
11:40
Igor Šoban/PIXSELL
VOYO logo

Požar u kojem je u ponedjeljak na dvjema lokacijama javnozdravstvene ustanove u Rockefellerovoj ulici izgorjela arhivska građa po prvim sumnjama izazvan je namjerno, no to će se tek utvrditi kriminalističkim istraživanjem na koje je priveden 25-godišnji muškarac.

Muškarac u dobi od 25 godina, koji se dovodi u vezu s tim događajem, doveden je u službene prostorije radi kriminalističkog istraživanja, izvijestila je u utorak zagrebačka policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijskim očevidom utvrđeno je da požar u Rockefellerovoj 2 najvjerojatnije izbio na način da je u zgradi na broju 2 u prostoriji za demineralizaciju vode otvorenim plamenom neutvrđenog izvora zapaljen ormar, a potom su u zgradi na broju 7 u prostoriji pomoćne arhive također otvorenim plamenom zapaljeni registratori na drvenim policama.

Image

Vatrena stihija u centru Zagreba: Izbio požar u zgradama HZJZ-a i Imunološkog zavoda

Image

Vatrena stihija u centru Zagreba: Izbio požar u zgradama HZJZ-a i Imunološkog zavoda

U zgradi na broju 7 Rockefellerove smješten je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, dok se na broju 2 nalaze Epidemiološka ambulanta i Imunološki zavod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka Javna vatrogasna postrojba zaprimila je u ponedjeljak u 4,51 sat obavijest o požaru na adresi Rockefellerova 2, gdje su gorjeli podrumski prostori u kojima se nalazi arhivska građa i uređaji za omekšavanje vode.

Obilaskom podrumskih prostorija na adresi Rockefellerova 7 uočeno je da i tu gori arhivsko gradivo. U gašenju požara sudjelovao je 21 vatrogasac i šest vatrogasnih vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo