NOVI PROBLEM ZA GRADONAČELNIKA / Zbrinjavanje otpada: Potvrđena optužnica protiv Milana Bandića i Petra Pripuza u aferi Agram

Dio optužnice iz afere Agram koja se odnosi na zbrinjavanje otpada Sud je u nekoliko navrata USKOK-u vraćao na doradu, a Bandića tu tereti za zlouporabu položaja i trgovanjem utjecajem

30.10.2019.
11:20
VOYO logo

Optužno vijeće Županijskog suda potvrdilo je u srijedu optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suradnika te poduzetnika Petra Pripuza iz afere Agram koja se odnosi na zbrinjavanje zagrebačkog otpada.

"Vijeće je potvrdilo optužnicu jer je zaključilo da ne može ulaziti u mišljenje vještaka, ali ponavljam da će tijekom postupka sve optužbe bti odbačene i da će ovo završiti oslobađajućom presudom", rekao je nakon sjednice optužnog vijeća Pripuzov odvjetnik Anto Nobilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud je u dva navrata vraćao optužnicu na doradu Uskoku nakon što su vještaci utvrdili da tim poslom zagrebačka Čistoća nije oštećena. Uskok je u ponovoljenoj optužnici tvrdio da je Bandić omogućio Pripuzu stjecanje neimovinske koristi, ali je Županijski sud tu optužnicu u ožujku ponovno vratio na doradu tražeći od Uskoka da dodatno precizira o kakvoj je neimovinskoj koristi riječ.

Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki u aferi Agram Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam točaka optužnice za štetu gradskom i državnom proračunu sud je potvrdio u ožujku 2018., a tri su točke tada tužiteljstvu vraćene na doradu. Krajem ožujka optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda je obustavilo postupak protiv Bandića u dijelu optužnice koja ga je teretila za štetu Državnom proračunu zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon predsjedničkih izbora 2010.

Na početku suđenja za potvrđeni dio optužnice Bandić je, kao i njegovi suoptuženici, kazao su da se ne osjeća krivim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto su ponovili i bivši šef Holdinga Slobodan Ljubić, vlasnik CIOS-a Petar Pripuz, bivši direktor ZET-a Ivan Tolić, direktor Čistoće Miljenko Benko, zamjenica pročelnice gradskog Ureda za imovinsko-pravne poslove Ines Bravić, načelnica odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove Koraljka RožankovićUremović, direktor građevinske tvrtke Bramgrad-projekt Branko Mihaljević, nekadašnji pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, pročelnik Bandićeva ureda Miro Laco te glavni tajnik Zagrebačkog športskog  saveza Zdenko Antunović.

Optužnicom su bili obuhvaćeni i gradonačelnikov suradnik Dragutin Kosić te bivši direktor zagrebačke plinare Ante Dodig koji su nakon priznanja nedjela i nagodbe s tužiteljstvom sporazumno osuđeni na uvjetne kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo