OPSEŽAN SLUČAJ / Zdravko Mamić doznao tko će u Osijeku voditi drugo suđenje protiv njega

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Uz Zdravka Mamića, obuhvaćeni su njegov sin Mario, brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Artur Vuksan.

24.5.2019.
12:55
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Drugo suđenje bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću i šestorici suokrivljenika koje tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, klub oštetili za oko 200 milijuna kuna vodit će sutkinja osječkog Županijskog suda Azra Salitrežić koja će, nakon zaprimanja predmeta Ministarstvu pravosuđa dostaviti potvrđenu optužnicu i rješenje o istražnom zatvoru radi pokretanja postupka Mamićeva izručenja iz BiH, izvijestio je sud.

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda 21. svibnja je, iz sedmog pokušaja, potvrdilo drugu Uskokovu optužnicu protiv Mamića i još šestorice okrivljenika te prihvatilo prijedlog tužiteljstva da se Mamiću odredi istražni zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugom optužnicom, uz Zdravka Mamića, obuhvaćeni su njegov sin Mario, brat Zoran, bivši Dinamov direktor DamirVrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Artur Vuksan.

Sud je priopćio da je predsjednik optužnog vijeća kaznenoj pisarnici uz potvrđenu optužnicu i rješenje o određivanju istražnogzatvora protiv Zdravka Mamića dostavio rješenje o odbijanju zahtjeva za izdvajanje kao nezakonitog dokaza nalaza vještaka Ksenije Špoljarić te rješenje o ukidanju privremene mjere osiguranja oduzimanjem imovinske koristi određene trećeokrivljenom Mariu Mamiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedeni akti su sa suda otpremljeni strankama.

Nakon toga, voditelj kaznene pisarnice elektronski je uveo u upisnik potvrđenu optužnicu te je utvrđeno da je za predsjednicu raspravnog vijeća u prvostupanjskom predmetu određena sutkinja Azra Salitrežić koja će, nakon što zaprimi spis, Ministarstvu pravosuđa dostaviti potvrđenu optužnicu i rješenje o istražnom zatvoru radi postupka izručenja prvokrivljenog Zdravka Mamića iz BiH, ističu na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužnica Zdravka Mamića tereti da je, od prosinca 2004. do prosinca 2015. ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje te da su sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i više stranih tvrtki te ispostavljanjemračuna o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača klub oštetili za preko 144 milijuna kuna.

Uz navedeno, tvrdi se u optužnici, NK Dinamo je neosnovano obvezan za plaćanje dodatnog iznosa od još 7,35 milijuna eura, odnosno 55,8 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić je u lipnju prošle godine nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude otišao je u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima, te živi u Međugorju.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo