BRAT OSVANUO NA TJERALICI / Zdravko Mamić u Livnu dulje od pet sati odgovarao na pitanja tužitelja: 'Bilo je to spontano iskazivanje'

USKOK je na kantonalnom tužiteljstvu u Livnu ispitao Zdravka Mamića

12.5.2021.
18:54
VOYO logo

USKOK je na kantonalnom tužiteljstvu u Livnu ispitao Zdravka Mamića. Pojasnio je svoje optužbe protiv osječkih sudaca i predsjednika Vrhovnog suda o čemu ih je obavijestio još u listopadu prošle godine. 

Pet mjeseci poslije, o svemu je progovorio i na konferenciji za novinare u Mostaru. Za njegovim je bratom, Zoranom Mamićem, danas raspisana tjeralica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko minuta prije 11 sati Zdravko Mamić, u pratnji dvojice odvjetnika, ušao je u kantonalno tužiteljstvo Herceg-bosanske županije u Livnu. 

Ispitivanje je vodio Mladen Stojanović, zamjenik glavnog kantonalnog tužitelja, a nazočna je bila i zamjenica ravnateljice Uskoka. Iskaz davao dulje od pet sati. Njegov odvjetnik, čini se, zadovoljan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu vam reći da je od 11 i 15, s dvije kratke pauze, trajalo ispitivanje Zdravka Mamića i to u 80 posto spontano njegovo iskazivanje koje je identično onome što je sadržano u kaznenoj prijavi od osmog listopada prošle godine iliti oktobra i zadnji dio su bila pitanja tužiteljstva. Naravno, tužiteljstva iz USKOK-a – DORHA iz Zagreba, ali postavljena preko zamjenika tužitelja tu", kazao je odvjetnik Veljko Miljević

Zoran Mamić - lice s tjeralice

Veljko Miljević na pitanje misli li da će se pokrenuti postupak protiv spomenutih sudaca kaže: "Neću ja to govoriti. Ja imam vrlo jasno uvjerenje no međutim, to drugi sude i to će suditi onaj dio Državnog odvjetništva Republike Hrvatske koji je zamolio provođenje ove radnje". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme dok je Zdravko Mamić davao iskaz lice njegova brata Zorana Mamića osvanulo je na tjeralici MUP-a. Javnost i društvene mreže zabavio je dio tjeralice u kojem piše :"u  slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete 192". 

Hoće li Zoran Mamić u Bosni i Hercegovini i ostati? Čeka se odluka te države o eventualnom izručenju.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo