PRAVA DRAMA NA OBALI / Žena se utapala kod Makarske pa policajac pucao u zrak da dozove brod: Muškarac je jet skijem prevezao na obalu

Image
Foto: Shutterstock

Bila je u stanju pothlađenosti i bez ozljeda, ali je bila prestrašena i uznemirena

18.7.2022.
11:50
Shutterstock
VOYO logo

Policijska postaja Makarska jučer je oko 16:45 zaprimila dojavu da je iz uvale Gradac prema Pločama otplivala žena koja se dugo nije vratila na obalu. Na teren su upućeni policijski službenici koji su je uočili oko 17:20 na predjelu Vodice dok je plutala i zapomagala.

Policijski službenici spustili su se do obale, uočili su brod kojeg su pokušali dozvati. Kako bi u što skorijem roku došli do utopljenice, pokušali su dozvati osobe na brodu, ali nisu ih čuli. Obzirom da je ženskoj osobi hitno trebala pomoć, policijski službenik je u cilju pozivanja osoba s broda, u sigurnom smjeru ispalio hitac u zrak, nakon čega je osoba na brodici vidjela da ih policajci zovu i da im je potrebna pomoć pri spašavanju osobe. Brod je doplovio do obale, policijskih službenici su se ukrcali na brod i došli do ženske osobe kako bi joj pružili pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok su policajci pružali pomoć, pristupio je i muškarac na jet ski. Kako bi je što brže odveli liječniku, policijski službenici pomogli su ženu smjestiti na jet ski i prevezena je do obale. 56-godišnja hrvatska državljanka bila je u stanju pothlađenosti i bez ozljeda, ali je bila prestrašena i uznemirena. Na mjestu događaja pregledali su je djelatnici HMP i nije trebala daljnju liječničku pomoć.

U razgovoru s 56-godišnjakinjom navela je kako se oko 15:30 sati ušla u more, te da je u jednom trenutku osjetila grčeve i nije se mogla vratiti na obalu jer su je morske struje nosile sve dalje od obale, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo