stravični slučajevi / Zločini koji su šokirali Hrvatsku. Majka je Nikol toliko istukla da je preminula od udaraca. Sina je ugušila jastukom i bacila ga u more

I dok se za neke od ovih slučajeva krivi sustav, za druge baš nitko nije očekivao da će se završiti na najgori mogući način.

25.9.2021.
18:40
VOYO logo

Stravičan slučaj iz zagrebačkih Mlinova nije jedini koji je potresao Hrvatsku. Priča o malenoj Nikol iz travnja ove godine - koju su roditelji zatukli do smrti - potaknula je promjenu zakonodavstva.

I dok se za neke od ovih slučajeva krivi sustav, za druge baš nitko nije očekivao da će se završiti na najgori mogući način. Na zločine koji su šokirali Hrvatsku podsjeća Ivana Ivanda Rožić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Travanj, 2021. godine

Bio je Uskrs, a njezina sudbina šokirala je Hrvatsku. Nikol je imala samo dvije i pol godine kada ju je majka, kako se sumnja, u obiteljskoj kući u Novoj Gradiški - toliko istukla da je od udaraca preminula u bolnici.

Cijela Hrvatska odmah se digla na noge. Svi su se pitali isto - je li se tragedija mogla spriječiti da Centar za socijalnu skrb dijete nije uzeo udomiteljima i dao ga biološkim roditeljima koji su živjeli u disfunkcionalnoj obitelji gdje je utvrđen umjeren rizik.
Suđenje im još nije počelo. Otac je iza rešetaka, majka na slobodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dali su obranu tijekom koje su djelomično priznali počinjenje kaznenih djela. Opširno su se branili i iznosili sve okolnosti", rekla je 11. travnja Mirela Šmital, 
županijska državna odvjetnica u Slavonskom brodu,

"Majci se stavlja na teret da je udarala dijete. Dakle, da je udarala dijete neprimjerenom silom", rekao je Mile Soldo, sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veljača 2019.

Odgovornost sustava tražila se i nakon strave na Pagu kada je 55-godišnji otac jedno po jedno - četvero djece od 3, 5, 7 i 8 godina usred noći budio i bacao s pet metara visokog balkona. Smrt su izbjegli stjecajem sretnih okolnosti zaključio je sud.
Vještačenjem mu je utvrđen psihoorganski sindrom - trajno oštećenje psihičkih funkcija i oscilacije u psihičkom stanju. Osuđen je na 30 godina zatvora i obavezno psihijatrijsko liječenje.

Svibanj 2017.

33 godine zatvora Vrhovni sud potvrdio je majci iz Pule koja je jastukom ugušila trogodišnjeg sina uz pomoć 14-godišnje djevojke, a potom dječakovo tijelo bacila u more. Majci iz pakla, kako su ju mnogi prozvali, teški psihički problemi utvrđeni su još u djetinjstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da temeljno moja branjenica zbog bolesti koju nesporno ima, ne treba biti u pritvoru već liječiti se u bolnici", rekao je 19. veljače 2018. Davor Štorga
odvjetnik Chiare Pašić.

Kolovoz 2019.

Zločin bez kazne ostao je na zagrebačkoj Kajzerici - kada je pomahnitali muškarac prije dvije godine - navodno zbog ljubomore - pucao u glavu i prsa bivšoj partnerici, njezinoj sestri i prijatelju, njezinom sinu i njezinim roditeljima. Smrti je poštedio jedino svog dvoipolmjesečnog sina koji se nalazio u kući. Nakon zločina je pobjegao. Pucao si u sljepoočnicu i pravi motiv okrutnog zločina sa sobom odnio u grob. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo