sud cijenio kajanje / Zlostavljao ženu, djeci prijetio nožem: Splićaninu umjesto zatvora određen rad za opće dobro

Image
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Sud je u olakotnom smislu cijenio njegovo kajanje i priznanje stoga mu je zatvor zamijenjen radom za opće dobro

19.12.2018.
8:02
Thinkstock/Ilustracija
VOYO logo

Muškarac (29) iz Splita koji je išamarao suprugu i tukao je nogama po tijelu, vikao na nju te joj prijetio da će njihovo dvoje djece izbosti nožem zajedno s njom, osuđen je na malo manje od 500 sati rada za opće dobro, piše Slobodna Dalmacija. 

Optuženi je zanemarivao svoju djecu, pshički i fizički zlostavljao njihou majku te ju tjerao da diže kredite kako bi vratio svoje kockarske dugove zbog kojih se zadužio kod kamatara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjavio da se smatra djelomično krivim

Optužnicu protiv njega podiglo je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu koje ga tereti da je od početka siječnja 2016. godine, u nakani da kod svoje bračne partnerice izazove strah za njezinu sigurnost i dovede je pred djecom u ponižavajući položaj, zlostavljao suprugu i fizički i psihički. Optuženi je bio svjestan da na takav način ugrožava psihofizički razvoj djece te kod supruge izaziva strah za život kao i za živote maloljetne djece.

Tijekom suđenja na Općinskom sudu u Splitu izjavio je da se smatra djelomično krivim za kaznena djela koja mu se stavljaju na teret. "Zbog svega mi je žao. Više nemam problema s kockanjem, a ni s kamatarima. Svi su dugovi podmireni, jedino je ostao kredit koji vraća moja bivša supruga, a tu dosta pomažem ja i moja nova supruga. Radio sam u brodogradilištu pa u kafiću, a trenutno sam nezaposlen, no planiram se ponovno zaposliti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molim sud da mi sve to uzme u obzir i da mi ne odredi zatvorsku kaznu, a voljan sam odraditi dobrotvoran rad", kazao je u svojoj obrani, a njegova bivša supruge potvrdila je kako više nemaju konflikata i problema.

Zatvor zamijenjen radom za opće dobro

Nakon što je proglašen krivim za nasilje u obitelji i dva kaznena djela povrede djetetovih prava, za svako pojedino kazneno djelo kažnjen je sa šest mjeseci te mu je izrečena jedinstvena kazna od osam mjeseci zatvora. No sud je u olakotnom smislu cijenio njegovo kajanje i priznanje stoga mu je svaki dan zatvora zamijenjen je s dva sata rada za opće dobro, ukupno oko 480 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako optuženi svojom krivnjom u cijelosti ili djelomično ne izvrši rad za opće dobro u roku koju mu je određen od nadležnog tijela za probaciju, sud će donijeti odluku kojom određuje izvršenje izrečene kazne zatvora, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo