Tužio novinara i sugovornika / EKSKLUZIVNO Zoran Pripuz traži 100 tisuća kuna: 'Nisam mafijaš!' Grlević: 'Jedva čekam vidjeti Pripuza na sudu'

Image
Foto: PIXSELL

Pripuz od svakog traži po 50 tisuća kuna uz pripadajuće kamate

8.7.2020.
14:00
PIXSELL
VOYO logo

Novinara Domagoja Margetića i bivšeg dugogodišnjeg vođu navijačke udruge Hrvatske nogometne reprezentacije 'Uvijek vjerni' Krunu Grlevića, tužio je Zoran Pripuz koji traži 100 tisuća kuna odštete.

Naime, Margetić je s Grlevićem napravio intervju koji je potom objavio na svom YouTube kanalu, a u kojem se Zorana Pripuza prokazuje kao mafijaša. Stoga Pripuz od svakog traži po 50 tisuća kuna uz pripadajuće kamate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Grlević je prije više od godinu dana napustio Hrvatsku. Sve je počelo zbog spornih fotografija ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića na kojima je u društvu prostituke, koje je objavio tjednik Nacional, a za koje se ispostavilo da su fotomontaža. Sporne fotografije tjedniku je, kako je kasnije sam priznao, dostavio upravo Kruno Grlević koji je zbog toga ispitan i u USKOK-u.

Image
Teške optužbe /

Sporne fotografije ministra: ''Dečki s Knežije' mi prijete ubojstvom. Molim vas, djecu mi ne dirajte!'

Image
Teške optužbe /

Sporne fotografije ministra: ''Dečki s Knežije' mi prijete ubojstvom. Molim vas, djecu mi ne dirajte!'

Potom je na svom Facebook profilu uz neka poznata imena iz politike, sporta i medija, spomenuo i Zorana Pripuza te određenog "Đoku" (op.a. Zoran Pripuz i Đorđe Vuletić Đoko bili su obuhvaćeni optužnicom protiv tzv. ''zločinačke organizacije'', poznati i kao ''dečki s Knežije''). Napisao je tada kako mu je Pripuz poručio: ''Bolje da Kruno sam uzme pištolj i puca si u glavu, nego da mi to učinimo.'' To je, kako je još u nekoliko navrata izjavio, kod njega izazvalo strah pa je napustio Hrvatsku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi ti događaji su bili povod i intervjuu u kojem se spominje i sprega politike, kriminala i Hrvatskog nogometnog saveza, a zbog kojeg je Pripuz odlučio tužiti novinara i njegovog sugovornika.

U tužbi koju je podigao odvjetnički ured Nobilo, a koji zastupa Zorana Pripuza, navodi se između ostalog:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''... Tužitelj ( Zoran Pripuz op.a.) je poslovni i obiteljski čovjek te je svoj ugled, čast i ime gradio i njegovao kako među svojim kolegama na poslu, poslovnim partnerima tako i u privatnom okruženju. Tužitelj je potpuno neosuđivana osoba koja nikada nije počinila kaznena djela takve ni slične vrste. 

Ne samo da se radi o neosnovanim navodima koji zbog svoje ozbiljnosti imaju obiježja kaznenog djela, ona su uzrokovala kod tužitelja nepopravljivu štetu njegovoj časti, ugledu i dostojanstvu te osjećaj nelagode, tjeskobe i nemoći da spiječi širenje navedenih kleveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...

Na svojem radnom mjestu tužitelj trpi strah od gubitka povjerenja njegovih poslovnih partnera koji strahuju od poslovne suradnje, sumnjajući da bi navodi mogli biti istiniti, pa osjeća potrebu opravdanja. Otežano mu je kod novih poznanstava steći povjerenje u onoj slobodi i jačini koju je uživao prije ove povrede. Tužitelja stalno pitaju da i je to istina, pa od objava ovih intervjua u posovnom okruženju kao i u privatnom, počeo je izbjegavati duže razgovore zbog straha da će tema razgovora prijeći u tom smjeru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugotuženik (Kruno Grlević op.a.) uživa autoritet u 'navijačkoj' sceni pa se tužitelj boji i fizičkih i verbalnih nasrtaja na njega na ulici, te osjeća povremeno strah od napada..''

Nobilo: ''Moj klijent je pravomoćno oslobođen za sve što mu se stavljalo na teret u tzv. 'zločinačkoj''

''Podnijeli smo tužbu još u ožujku, ali zbog situacije s koronavirusom stvari se malo sporije razvijaju. U svakom slučaju, sud će donijeti Rješenje kojim će se tuženima uručiti tužba, a onda oni imaju zakonski rok u kojem mogu podnijeti odgovor na tužbu'', kazao je Pripuzov odvjetnik Anto Nobilo za RTL.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznajemo, protiv Domagoja Margetića je Pripuz podnio još jednu tužbu, a koja se odnosi na slučaj kada je novinar prijavio da mu je netko pokušao usred noći provaliti u stan i prijetio mu smrću. Ustvrdio je kako sumnja da upravo Zoran Pripuz stoji i iza tog incidenta.

''Moj klijent je bio obuhvaćen optužnicom za takozvanu 'zločinačku organizaciju' što je bilo prije 20 godina. Pravomoćno je osobođen po svim točkama optužnice. Ni prije, a ni poslije toga nema niti jedan započet postupak niti kaznenu prijavu'', ustvrdio je Nobilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Margetić: ''Ne znam tko bi drugi imao motiv za napad na mene''

''Dobio sam Rješenje o tužbi i moj odvjetnik će podnijeti odgovor. Imamo rok od 30 dana'', kazao nam je tuženi Margetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitali smo ga za drugu tužbu te zašto je siguran da iza napada na njegov dom stoji Pripuz. 

''Netom prije tog napada koji se dogodio prije otprilike tri mjeseca sam objavio snimku u kojoj Ilija Perković govori o Hrvatskom nogometnom savezu i planovima Zorana Pripuza. S obzirom na niz tih okolnosti, ne znam tko bi drugi imao motiv. Prijetili su mi i telefonom, a neki su bili čak toliko nevješti da su zvali sa svojih registriranih mobitela. Kada sam na policiji davao iskaz i brojeve s kojih su zvali, rekli su mi: 'To su Pripuzovi'', tvrdi Margetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grlević: ''Jedva čekam vidjeti Pripuza na sudu''

Drugotuženi Kruno Grlević je i dalje izvan granica Hrvatske. Za RTL.hr je izjavio:

''Moj odvjetnik piše odgovor na tužbu. Još nije gotov, ali bit će uskoro. Jedva čekam vidjeti Pripuza na sudu.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo