Nema ozlijeđenih / Zrakoplov hrvatskog privatnog avioprijevoznika doživio nezgodu tijekom slijetanja u Belgiji

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Zrakoplovna baza, kao i sjedište kompanije je u Zagrebu

31.1.2021.
12:00
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Zrakoplov tipa Cessna privatnoga hrvatskog avioprijevoznika JungSky imao je u subotu navečer nezgodu prilikom slijetanja u Zračnu luku Antwerp u Belgiji, a ozlijeđenih nije bilo, objavljeno je u nedjelju na internetskoj stranici Croatian Aviation.

Zrakoplov JungSkya na letu iz Napulja za Antwerp u Belgiji prilikom slijetanja u spomenutu belgijsku zračnu luku nije se zaustavio na uzletno-sletnoj stazi već na travnatoj površini iza kraja piste. Nezgoda se dogodila u 20,57 sati po lokalnom vremenu. Kao razlog spominje se kasni "touchdown".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijska agencija za civilno zrakoplovstvo pokrenula je istragu, a svi najavljeni letovi prema Zračnoj luci Antwerp sinoć su bili preusmjereni u Zračnu luku Maastricht.

Image
Poginuo i pilot /

Tužan dan za sport: U stravičnoj zrakoplovnoj nesreći poginula četiri nogometaša i predsjednik kluba

Image
Poginuo i pilot /

Tužan dan za sport: U stravičnoj zrakoplovnoj nesreći poginula četiri nogometaša i predsjednik kluba

Kompanija JungSky je osnovana 2009. godine, a flotu čine dva Cessna 525A CJ2 mlažnjaka s kojima prometuju na destinacije diljem Europe i sjeverne Afrike. Godišnje odrade više od 1.200 letova i to na više od 200 različitih zračnih luka u 40-tak različitih zemalja. Letove obavlja dvočlana posada, kapetan posade i kopilot. Zrakoplovna baza, kao i sjedište kompanije je u Zagrebu, navodi portal Croatian Aviation.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo potvrditi da je u subotu, 30. siječnja 2021., u 20,57 sati po lokalnom vremenu naš zrakoplov registarskih oznaka 9A-JSC nakon slijetanja u zračnoj luci u belgijskom Antwerpenu u otežanim vremenskim uvjetima izletio s uzletno-sletne staze na travnatu površinu.

U zrakoplovu je uz dvočlanu posadu bio jedan putnik, a niti putnik niti posada nisu ozlijeđeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom trenutku, zrakoplov je u hangaru u Antwerpenu na inspekciji ovlaštene organizacije za održavanje tog tipa zrakoplova, službena istraga je u tijeku te ćemo u narednim danima imati više informacija o uzrocima ovog događaja", poručili su iz kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo