odgovor na linićeve teške optužbe / 'Da je to istina, bila bi to zavjera kakvu uopće ne mogu ni zamisliti'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ukoliko se to radi bez Vrhovnog suda onda bi se radilo o takvoj zavjeri. To jedan čovjek ne može, rekao je Milanović o Linićevoj optužbi da je naredio da ga se prati.

30.5.2014.
14:36
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Na optužbe bivšeg ministra financija Slavka Linića da je zlouporabio sigurnosni aparat kako bi se s njim obračunao premijer Zoran Milanović uzvratio je danas kako je takvo što "skoro i teoretski nemoguće".

Milanović je novinarima na domjenku u povodu Dana Hrvatskog sabora kazao kako Sabor ima nadležnosti nad radom obavještajnih službi te kako je uvjeren da će, ako mu dođe zahtjev da ispita Linićeve navode, "Sabor to automatski proslijediti i postupiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali s obzirom da se radi o jako ozbiljnim insinuacijama koje godinama nismo čuli, i to za zlouporabu da bi se pratilo i ugrožavalo čak pripadnike vlastite Vlade, ja moram ovdje radi građana, radi klime u društvu, reći da je tako nešto skoro teoretski nemoguće, s obzirom da je sustav postavljen tako da se ne može ništa te vrste raditi bez odobrenja Vrhovnog suda, a Vrhovni sud je prilično samostalan. Ukoliko se to radi bez njega, radilo bi se o takvoj zavjeri kakvu uopće ne mogu zamisliti. To jedan čovjek ne može, to ne možemo čak ni predsjednik Republike i ja zajedno, da to poželimo. To javnost mora znati, a ovo drugo neka ide svojim putem", rekao je Milanović.

Ocijenio je da su "možda malo nezapaženo" prošli jučerašnji zaključci saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost o nepravilnostima u zapošljavanju u Sigurnosno-obavještajnoj agenciji (SOA) u vrijeme kada je bila pod vodstvom sadašnjeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu se radi o jako ozbiljnim zlouporabama zakona, da ne koristim neku težu riječ, a i za to ima jako puno mjesta, i to javnost itekako mora uočiti. To je nešto što je nedopustivo, nešto što se danas, godinama otkad smo na vlasti, ne događa, što je ponovno onemogućeno sustavom koji smo uspostavili i taj sustav štiti i nacionalnu sigurnost i visoke kriterije stručnosti i etike u sigurnosnim agencijama. Dakle, ono ranije je bio, upotrijebit ću riječ, kriminal. SOA se koristila kao zavod za zapošljavanje za jednu stranku", ustvrdio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo