VRIJEME ĆE NAS POSLUŽITI / Dani Martinja u znaku proljeća

Image
Foto: RTL

Prognostičari za sljedeća tri dana najavljuju i više nego ugodne temperature sličnije proljeću nego jeseni.

9.11.2012.
9:17
RTL
VOYO logo

Meteorolozi za sljedeća tri dana najavljuju i više nego ugodne temperature sličnije proljeću nego jeseni. Ta će vijest oduševiti mnoge koji su ovaj vikend planirali provesti u prirodi, rekreirajući se ili pak slaveći pučki običaj krštenja mošta u mlado vino na Dan sv. Martina (11. studenog).

U petak će povremeno biti male, u unutrašnjosti zemlje ujutro i umjerene naoblake, a mjestimice može biti i kratkotrajne magle, javlja meteo-info.

U kopnenoj Hrvatskoj vjetar će biti slab, većinom sjeveroistočni i istočni, samo na krajnjem istoku Slavonije sjeverozapadni, na Jadranu će ujutro biti slabe do umjerene bure, a danju slabog, u južnoj Dalmaciji i na otvorenom moru umjerenog, sjeverozapadnog i zapadnog vjetra.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL



Danju se u unutrašnjosti zemlje očekuje od 11 do 16 Celzijevih stupnjeva te od 15 do 20 stupnjeva u morskim predjelima.

Subota donosi oblačnije vrijeme od onoga dan ranije, no još uvijek s dosta sunca, osobito sredinom dana.

Na sjevernom će Jadranu prema večeri oblaka biti sve više, a ponegdje može pasti i kiša. Vjetar će popodne jačati, pa će na kopnu biti umjerenog jugoistočnjaka i istočnjaka, a na Jadranu umjerenog i jakog, navečer i u noći na nedjelju i olujnog juga.

Jutarnje temperature zraka na kopnu će se kretati između 0 i 8 Celzijevaca, dok će morski predjeli imati od 9 do 14. Danju će kopnena Hrvatska imati od 10 do 17 stupnjeva, a obala i otoci većinom između 15 i 21 C. stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

(Foto: PIXSELL)

U nedjelju, na samo Martinje, na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici bit će pretežno oblačno, mjestimice uz povremenu kišu, ponegdje i grmljavinu.

U ostatku zemlje bit će promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja i uglavnom suho. U noći na nedjelju mjestimične kiše može biti i u sjeverozapadnim kopnenim predjelima. Na kopnu će biti umjerenog, u gorju i jakog, južnog i jugoistočnog vjetra, a na Jadranu jakog juga s olujnim udarima.

Uz izražena južna strujanja, posvuda će još malo zatopliti pa će tako unutrašnjost zemlje ujutro imati od 2 do 12 stupnjeva, a danju između 14 i 18, dok obalu i otoke očekuje između 13 i 19 Celzijevaca u jutarnjim satima te 18 do 22 stupnjeva u najtoplijem dijelu dana.

Aktualnu vremensku prognozu možete pratiti i OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo