OKOVALI IH SNIJEG I LED / Danima zatočeni: Šestorica tinejdžera napokon u Makarskoj

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/ILUSTRACIJA

Šestorica mladih Makarana od subote je bila zatočena u planinarskom domu Vošca na Biokovu. Svi se osjećaju dobro, a njihov dolazak u Makar očekuje u poslijepodnevnim satima.

30.12.2014.
15:54
Dusko Jaramaz/PIXSELL/ILUSTRACIJA
VOYO logo

Šestorica mladih Makarana koji su od subote bili u Planinarskome domu Vošcu na Biokovu, gdje su ih okovali led i visoki snježni nanosi, oko 15 sati, uz pomoć 14 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, stigli su planinskim putem preko prijevoja Štrbina u Makar, mjesto u blizini Makarske, odakle su prevezeni u Makarsku.

Osjećaju se vrlo dobro i nije bilo teškoća pri silasku s Biokova, rekao je MilanBulatović iz makarske postaje HGSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici HGSS-a uspjeli su jutros doći do zametenoga Planinarskog doma Vošca, u kojemu su od subote šestorica mladih Makarana, a oko 13 sati počeli su se spuštati s Biokova prema Makru.

U ponedjeljak se petorica pripadnika HGSS-a nisu uspjeli probiti do Vošca zbog snježnih nanosa, leda i olujnog vjetra, a mladići u planinarskom domu su imali hrane i dovoljno drva za loženje tako da je odlučeno da se u novu akciju s više ljudi krene u utorak ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osam sati spašavatelji su se iz Makarske terenskim vozilom po zalađenoj cesti prekrivenoj snijegom uputili do biokovskog predjela Ravna Vlaška, a zatim na skijama i pješice do oko četiri kilometra udaljenog Vošca kamo su stigli oko podne.

Nakon što su obavili pripreme za povratak u Makarsku te utvrdili kakve su vremenske prilike i stanje na biokovskom prijevoju Štrbina, koji u ponedjeljak nisu uspjeli savladati, nešto prije 13 sati krenuli su sa svih 14 članova HGSS-a preko porijevoja planinskim putem do Makra i zatim Makarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo