dvostruki standardi / Dekan Zakošek obranio studente i naljutio biskupe!

Image
Foto: PIXSELL

"Ova izjava čelnog čovjeka jedne visokoobrazovne ustanove iznenađuje i vrijeđa osjećaje vjernika, a među njima su i studentice i studenti Fakulteta političkih znanosti koji pripadaju Katoličkoj crkvi", oglasili su se iz HBK.

30.1.2013.
21:26
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska biskupska konferencija (HBK) izjavila je danas da je neugodno iznenađena jučerašnjom uvredljivom izjavom dekana zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti Nenada Zakošeka koji je rekao da ako je itko indoktrinirao studentice i studente onda je to Katolička crkva.

"Ova izjava čelnog čovjeka jedne visokoobrazovne ustanove iznenađuje i vrijeđa osjećaje vjernika, a među njima su i studentice i studenti Fakulteta političkih znanosti koji pripadaju Katoličkoj crkvi", priopćio je tiskovni ured HBK-a, navodeći da se Katolička crkva u svom djelovanju, a napose u radu s mladima, nipošto ne prepoznaje u tvrdnji dekana Zakošeka.

Međutim, HBK nije osudila govor mržnje Judith Reisman koji je zapakiran u 'slobodu govora', istu onu koju i oni zagovaraju. Po njima je legitimno optuživati homoseksualce za holokaust i vrijeđati studente, ali prekinuti tu njenu bujicu besmisla i zamoliti komunikologinju za kulturu dijaloga - nije. Biskupi su ponovno pokazali svoje dvostruke standarde kada im je dopustivo vrijeđati studente, ali vjernike nikako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, kršćanska aktivistkinja Reisman je jučer gostovala na Fakultetu političkih znanosti, gdje se sukobila sa studentima, ali i dekanom Nenadom Zakošekom.

Ona je studente studentima novinarstva i politologije kazala kako su indoktrinirani komunizmom, na što je Zakošek reagirao te zamolio predavačicu da se odnosi s poštovanjem prema studentima.

Pojasnio joj je kako je ova generacija odrasla u slobodnoj i nezavisnoj Hrvatskoj, te da nisu ni imali prilike biti 'indoktrinirani komunizmom'.

"Ova generacija je rođena 90-ih godina i ako je bila nečim indoktrinirana, to je onda Crkvom", zaključio je Zakošek, prepričali su nam studenti.

Dok su je na FPZG-u napali, na Medicinskom fakultetu, gdje je danas držala predavanje, pozdravili pljeskom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog velike gužve večeras je na zagrebačkom Filozofskom fakultetu otkazana tribina na kojoj su se trebali sučeliti Judith Reisman, protivnica liberalnog seksualnog odgoja, i predstojnik Katedre za seksologiju Aleksandar Štulhofer, jedan od autora Kurikuluma zdravstvenog odgoja u školama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo