'radna mjesta na prvom mjestu' / Desničari žele svrgnuti Berlusconija kao vođu oporbe

Image
Foto: YouTube Screenshot

Potpora Salvinijevoj Sjevernoj ligi više se nego utrostručila u odnosu na prošle parlamentarne izbore te iznosi oko 14 posto. Postotak je viši od potpore desničarskoj stranci Naprijed Italija koju vodi Berlusconi, bivši premijer u tri mandata i osuđenik za utaju poreza

28.2.2015.
20:32
YouTube Screenshot
VOYO logo

Matteo Salvini, protueuropski, protuislamski i protuimigracijski desni radikal krenuo je u subotu u akciju kojom teži istisnuti Silvija Berlusconija s mjesta vođe talijanske oporbe, ali i svrgnuti premijera Mattea Renzija s vlasti.

Potpora Salvinijevoj Sjevernoj ligi više se nego utrostručila u odnosu na prošle parlamentarne izbore te iznosi oko 14 posto. Postotak je viši od potpore desničarskoj stranci Naprijed Italija koju vodi Berlusconi, bivši premijer u tri mandata i osuđenik za utaju poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koga briga za europska pravila, radna mjesta na prvom su mjestu", rekao je Salvini na skupu pod sloganom "Renzi odlazi!".

Na rimskome trgu Piazza Del Popolo njegovi pristaše izvikivali su prostote na račun vlade i mahali Putinovim i Musolinijevim zastavama i oznakama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jednome transparentu pisalo je "Berlusconi je politički mrtvac, bolje nam je samima".

Salvini je istaknuo da imigrantima koji su spašeni na Sredozemlju treba zabraniti ulazak u Italiju i vratiti ih u sjevernu Afriku, jer u protivnom ti će ljudi "živjeti od krađe i pljačke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prava Roma, nastavio je dalje Salvini, dolaze na dnevni red "poslije, poslije, puno puno poslije" prava nezaposlenih Talijana.

Salvini je odaslao i poruku muslimanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nemam problema s islamom, ali oni najprije trebaju odrasti i tek onda, za nekoliko desetljeća, možemo razgovarati", rekao je.

Pobjedi li na izborima, Salvini će uvesti jedinstven porez od 15 posto, najavio je. Kani legalizirati prostituciju, vratiti mirovine srezane prema uputama EU-a, uvesti besplatne jaslice i dekriminalizirati ubojstva u samoobrani, poput onih kod pljački i krađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeverna liga bila je ranije u Berlusconijevoj vladi i zauzimala se za odcjepljenje bogatog sjevera Italije. Popularnost stranci pala je zbog korupcijskih skandala 2012., ali ju je Salvini vratio zaokretom udesno u vrijeme teške gospodarske krize.

Salvinijevi saveznici u Europi su francuska Nacionalna fronta i njemački protuimigracijski pokret Pegida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi test Salvijineve popularnosti bit će regionalni izbori u svibnju, uključujući pokrajinu Veneto, uporište Sjeverne lige.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo