NAPRAVIO OPASNE VALOVE / Divljao 40-metarskom jahtom i ozlijedio kupače

Image

Britanac za kormilom luksuzne 40-metarske jahte jurio je kao manijak Pašmanskim kanalom te je napravio takve valove da je četvero kupača ozlijeđeno, a nekoliko privezanih brodica oštećeno.

19.7.2010.
16:31
VOYO logo

BIOGRAD NA MORU - Zbog glisiranja Pašmanskim kanalom i izazivanja valova od kojih je u Turnju pored Biograda ozlijeđeno četvero kupača i oštećeno nekoliko brodica, u ponedjeljak je sa 7.000 kuna kažnjen zapovjednik gotovo 40 metara duge megajahte "Sovereign", 53-godišnjak iz Velike Britanije.

U zadarskoj su policiji dojavu o glisiranju dobili oko podneva, a ubrzo nakon toga stigla je vijest kako je zbog snažnih valova na plaži u Turnju ozlijeđeno četvero kupača, troje hrvatskih i jedan njemački državljanin. Nitko od njih nije zatražio liječničku pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, oštećene su i četiri brodice koje su u Turnju bile vezane uz mjesni mul.

U potragu za golemom jahtom odmah su krenula plovila zadarske pomorske policije i Lučke kapetanije. Megajahta je pronađena u zadarskoj gradskoj lučici u Foši, a zatim je brodicom Lučke kapetanije dopraćena u luku. Tamo su inspektori obavili obavijesni razgovor sa zapovjednikom, koji je priznao da je jurio brzinom od 20 čvorova, što je suprotno naredbi o plovidbi u Pašmanskom kanalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agent jahte ostavio je u zadarskoj Lučkoj kapetaniji jamstvo kojim potvrđuje da ima 100.000 kuna za podmirenje šteta i ozljeda privatnim osobama koje se naknadno utvrđuju u privatnim sporovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo