grb se vraća na tablice / Dizajneri razočarani ignoriranjem natječaja: 'Cijela stvar se politizira!'

Neki od dizajneri su mišljenja kako je apsurdno da netko podijeli nagrade za dizajn pa poništi natječaj

9.4.2015.
16:42
VOYO logo

Najava ministra unutarnjih poslova RankaOstojića kako će unatoč provedenom natječaju na budućim registarskim tablicama ostati hrvatski grb umjesto rješenja s dva kvadratića koje je osvojilo prvu nagradu, u dizajnerskim je krugovima dočekana s razočarenjem.

Kako Hina neslužbeno doznaje, neki od dizajneri su mišljenja kako je apsurdno da netko podijeli nagrade za dizajn pa poništi natječaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dizajnerica IraPayer poručila je na svom Facebook profilu kako "ne razumije Vladu koja tako lako reterira pod pritiskom gomile čiji se patriotizam očituje u potrebi da im grb bude pokraj auspuha". "No, ruku na srce, zemlja u kojoj nitko ne razlikuje kvadrate od kockica nije ni zaslužila bolje", napisala je.

"Moram izrazit veliko razočaranje, da se ovako na jedan, pa rekla bih nedostojan način cijela stvar politizira", izjavila je IvanaBorovnjak, predsjednica Hrvatskog dizajnerskog društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostojić je odbacio tu Karamarkovu tvrdnju kazavši kako rješenje izgleda tablica koje je pobijedilo na natječaju, s crvenim i plavim kvadratićima, podsjeća na HDZ-ov, a ne na SDP-ov znak, koji ima crvene i bijele kockice.

"Da ne bi bilo slučajne dvojbe, da nam netko podmetne upravo znakove koji podsjećaju na znak HDZ-a, mi ćemo na mjesto gdje su trebale biti kockice staviti hrvatski grb. Ostat će ista tablica kakva je bila, sa znakom Europske unije", rekao je Ostojić te ocijenio kako će na taj način biti zadovoljeni svi interesi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocjenjivački sud za provedbu natječaja za dizajn novih registarskih pločica, imenovan rješenjem ministra unutarnjih poslova i sastavljen od dva predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova, dva predstavnika Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD) i jednog predstavnika pravne osobe ovlaštene za tehničku izradu registarskih pločica ocijenio je 5. ožujka 2015. godine 59 pristiglih natječajnih radova i između njih odabrao tri najprihvatljivija idejna rješenja dizajna registarskih pločica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo