vlada donijela odluku / Djeca s malignim bolestima iz Klaićeve sele u Kliniku za tumore

Zavod za hematologiju i onkologiju preselit će se u novi prostor od 1195 metra četvorna, za cijenu od jedne kune mjesečno

2.4.2015.
15:40
VOYO logo

Vlada je u četvrtak donijela odluku kojom se Klinici za dječje bolesti Zagreb omogućava zakup poslovnog prostora u Klinici za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice radi preseljenja Zavoda za hematologiju i onkologiju, u kojemu se već niz godina u neadekvatnom prostoru liječe djeca oboljela od malignih bolesti.

Prema toj odluci, Zavod za hematologiju i onkologiju preselit će se u novi prostor od 1195 metra četvorna, za cijenu od jedne kune mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ministarstva zdravlja priopćili su kako su pripremni radovi za preseljenje Zavoda u tijeku i preseljenje se očekuje u najskorijem roku, nakon potpisivanja ugovora između ustanova i završetka radova. Na novoj lokaciji će biti osiguran adekvatan prostor za boravak i liječenje tridesetak malih pacijenata, kao i prostor za dnevni boravak roditelja s djecom.

U skučenom prostoru hematoonkološkog odjela u Klaićevoj trenutno se može smjestiti 21 dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši mali pacijenti konačno će imati adekvatan prostor za liječenje i boravak do izgradnje nove zgrade Klinike za dječje bolesti, o čemu se intenzivno razmišlja i priprema studija izvedivosti tog projetka", kazao je zamjenik ministra zdravlja MarijanCesarik.

Ministarstvo zdravlja je Klinici za dječje bolesti odobrilo i zapošljavanje 19 novih liječnika i medicinskih sestara, zdravstvenih radnika odgovarajućih stručnosti koji će malim pacijentima pružiti vrhunsku zdravstvenu zaštitu i skrb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoćnik za kvalitetu zdravstvene zaštite i Klinici za dječje bolesti StjepanVišnjić izajvio je za Hinu kako će preseljenjem Zavoda u tri puta veći prostor od dosadašnjeg biti ispunjeni svi potrebni stručni, smještajni i sigurnosni uvjeti za liječenje djece onkoloških bolesnika.

Višnjić ističe kako će djeca u novom prostoru moći dobiti svu potrebnu onkološku skrb, koja uključuje kemoterapiju, radioterapiju i citostatsko liječenje, dok će se operativna i postoperativna njega te intenzivno liječenje i dalje obavljati u Klaićevoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz postojeći medicinski kadar bit će dodatno zaposlena tri liječnika, osam medicinskih sestara, psiholog, fizioterapeut, radni terapeut i nutricionist koji su sastavni dio tima nužnog u skrbi za djecu onkološke bolesnike.

Predsjednica udruge Ljubav na djelu LjiljanaVuletić pozdavlja preseljenje, iako podsjeća kako je problem hematoonkološkog odjela mogao biti riješen još 2012., kada je i udruga predlagala preseljenje u Vinogradsku i imala na raspolaganju 20 milijuna kuna za rješavanje pitanja liječenja djece s malignim bolestima iz Klaićeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručna javnost, liječnici i udruge roditelja već dugo upozoravaju kako je lokacija Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj bolnici neprimjerena za potrebe liječenja djece s malignim bolestima. S obzirom da nije moguća nadogradnja bolnice, Ministarstvo zdravlja je uvrstilo rješenje pitanja nove lokacije za Kliniku za dječje bolesti Zagreb u svoje prioritete.

Preseljenje Zavoda za hematologiju i onkologiju prva je faza u dugoročnom rješavanju pitanja lokacije Klinike za dječje bolesti Zagreb pa Ministarstvo zdravlja trenutno priprema dokumentaciju za projekt preseljenja cijele Klinike za dječje bolesti na novu lokaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo