BIZARNA PRIČA USRED MASAKRA / Dječak se suprotstavio teroristu: 'Ti si jako zločest čovjek'

Image
Foto: AP Images

Nove borbe vode se nekoliko sati nakon što je kenijska vlada priopćila da u potpunosti kontrolira Westgate koji se pod opsadom terorista nalazi četvrti dan.

24.9.2013.
14:32
AP Images
VOYO logo

Usred cijelog masakra i užasa u trgovačkom centru Westgate u Nairobiju, strani mediji su objavili bizarnu priču o teroristu koji je poštedio dvoje djece i njihovu majku i još im dao čokoladice Mars.

Druga djeca su pobijena bez osvrtanja dok su teroristi u svom ubilačkom pohodu išli od trgovine do trgovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, četverogodišnji dječak Elliott iz Windsora ostao je živ nakon što se suprotstavio teroristu rekvši mu: "Ti si jako zločest čovjek, pusti nas da živimo."

Elliott i Emily (6) zajedno sa svojom majkom Pauline su pošteđeni nakon što se napadač očito smilovao dječaku. Pauline je rekla za The Independent da joj je terorist savjetovao da se preobrati na Islam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim su djeca od njega dobila čokoladice Mars, a onda je rekao: "Molim vas oprostite mi, mi nismo čudovišta."

Pripadnici somalske islamističke terorističke skupine Al Shabab, koja je povezana s al-Qaidom i koja je preuzela odgovornost za napad, tvrde četvrtog dana opsade centra da i dalje drže taoce i da se sukobljavaju s kenijskim specijalnim snagama, javljaju svjetski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Al Shabab je objavio na svom Twitter profilu da su taoci jako uznemireni, ali da su još živi. Skupina je također priopćila da u trgovačkom centru leži "bezbroj mrtvih tijela".

Vjeruje se da su među napadačima Amerikanci, a moguće i jedna Britanka, udovica napadača samoubojice koji je sudjelovao u napadu u Londonu 2005. godine, ali je skupina demantirala da su stranci uključeni u napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor u britanskim snagama sigurnosti izjavio je u utorak da "postoji mogućnost" da je udovica bombaša samoubojice SamanthaLewthwaite, koju su britanski mediji prozvali "bijelom udovicom", izravno uključena u napad u Keniji, ali da to nije potvrđeno.

Specijalne kenijske snage od jutros se bore protiv, kako javlja agencija France Presse, "jednog ili dvojice" terorista koji se nalaze u trgovačkom centru, u kojem je u opsadi ubijeno najmanje 62 ljudi, a oko 200 ranjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neimenovani izvor je rekao da su preostali napadači locirani i izolirani oko kockarnice na jednom od katova trgovačkog centra.

Povremena pucnjava čula se jutros iz unutrašnjosti trgovačkog centra, rekli su očevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nove borbe vode se nekoliko sati nakon što je kenijska vlada priopćila da u potpunosti kontrolira Westgate koji se pod opsadom terorista nalazi četvrti dan. Izvori u snagama sigurnosti su potvrdili da je veći broj talaca spašen i evakuiran, a policija je navodno deaktivirala pronađen postavljeni eksploziv.

Kenijska televizija je izvijestila da su vojnici ubili "šest preostalih napadača", ali nije navela izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo