POKRENUTA ISTRAGA O UBOJSTVU / Dječak živio dva dana nakon pobačaja

Image

Dječačić je rođen u 22. tjednu trudnoće, a majka se na pobačaj odlučila zato jer je utvrđeno da dijete ima urođene malformacije.

29.4.2010.
9:47
VOYO logo

RIM - Italiju je šokirala vijest iz gradića Rossana na jugu zemlje u kojemu je dijete nakon pobačaja ostavljeno da umre te je nakon dva dana i umrlo u drugoj bolnici.

Dječačić je u subotu rođen u 22. tjednu trudnoće, a majka se na pobačaj odlučila zato jer su liječnici utvrdili da dijete ima urođene malformacije. Dijete je porođeno i liječnici su ga ostavili da umre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek sutradan ujutro je bolnički kapelan, koji se molio pored djeteta, uočio da je ono još živo. Odmah je alarmirao liječnike koji su dječaka prebacili u obližnju dječju bolnicu, no ono je u ponedjeljak ipak preminulo.

U slučaj se uključila i policija koja sada djetetovu smrt tretira kao ubojstvo. Pobačaj je u visokim tjednima trudnoće u Italiji dozvoljen samo ako je ugrožen majčin život. Liječnici su, uz to, dijete morali pokušati spasiti i pružiti mu svu moguću skrb jer je ono rođeno živo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličan slučaj se dogodio i prije tri godine u Italiji kada je dječak, također s genetskim poremećajem, nakon pobačaja preživio tri dana.

U Velikoj Britaniji se pak dogodilo da je dječak preživio dva pokušaja pobačaja, a treći pokušaj u 24.tjednu trudnoće je preživio i sada ima pet godina.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo