DJECA SA SKROMNIM ŽELJAMA / Djed Mraz ove godine nipošto nije mogao zaobići Gunju

Nakon katastrofalnih poplava koje su ih pogodile, mještani Gunje su ostali bez gotovo svega. Iako im mnogo toga nedostaje dječica iz Gunje imala su skromne želje.

26.12.2014.
18:20
VOYO logo

U Gunji nema kuće koja nije stradala. Neke se obnavljaju, neke čekaju rušenje, a ljudima nije ostalo ništa drugo već priviknuti se na život u kontejneru.

Djed Mraz se, u suradnji s Intersparom, pobrinuo da darovi uspiju pronaći i dobru djecu ovdje. Osmogodišnja ElmaKovačević željela je lutku i u jednu koja govori zaljubila se na prvi pogled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elma nam je pokazala i kontejner u kojemu živi. Malen je i skučen, ali ovu odličnu učenicu teško ćete čuti kako se žali.

"Sretna sam jer tu se igram s djecom. Igramo se ganje, onda se igramo sandukana, onda dobacujemo se, šetamo se", rekla nam je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije Elma jedina koja nam je pisala. AidiVejo je poplava uz sve drugo odnijela i bicikl. Nije ni znala da mi pomaže da iz auta izvadimo njezin novi novcati. Odmah ga je morala isprobati. U Pevecu su pronašli baš savršen za Aidu i po veličini i po rozoj boji da unese malo živosti u ovdašnju svakodnevicu.

Vrijeme će lakše kratiti igrama s braćom i mamom, ali Aida niti ne zna kako mama noćima ne spava od briga jer ni obnovi kuća ne može se veseliti poput drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nemamo svoju kuću, međutim ja to sakrivam od djece jer mi se ne možemo vratiti više gdje smo stanovali. Gazda sad kad se napravi nova, oni će se vratiti u tu kuću, a mi ne znamo gdje ćemo. Poslije ovog svega, ja ne znam kuda ću s njima", rekla je AmiraVejo.

Možda je lakše onima koji su dovoljno maleni da ne znaju što se sve oko njih događa. Mala Nejla uskoro će i svoj prvi rođendan dočekati u kontejneru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi kad smo krenuli bježati, voda je već bila u kući i jedva smo izašli. Voda je preljevala školu i stvarno smo u zadnji čas pobjegli iz Gunje", rekla je SabinaVejo.

Ali Nejla se samo smije i istražuje što god stigne. Voli lutke, pa je bio red da dobije i jednu samo svoju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S djecom je život u Gunji teži jer mnogim se potrebama ne može udovoljiti, ali ujedno je i lakše jer djeca ulijevaju optimizam da će jednom sve biti bezbrižno poput Nejline igre.

Iako smo u kontejnersko naselje donijeli barem malo veselja, najveću želju ovim ljudima čak niti Djed Mraz ne može ispuniti. Možda će darovi pomoći da vrijeme do povratka u svoje domove prođe barem malo brže i da blagdani prođu s malo vedrijim mislima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo