IZVANREDNI IZBORI / Đukanoviću oko 50% glasova

Image

Na izvanredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori izašlo je oko dvije trećine birača. Velika većina njih glas je dala vladajućoj koaliciji premijera Mile Đukanovića.

29.3.2009.
20:06
VOYO logo

PODGORICA - Biračka mjesta za izvanredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori zatvorena su u nedjelju u 21 sat, a prema prvim neslužbenim podacima nevladinih organizacija, čiji promatrači prate izbore, na njima je glasovalo 324 tisuće građana ili 65,2 posto upisanih birača.

Centar za monitoring (CEMI) je priopćio da je nakon 20 posto obrađenih biračkih mjesta, u izrazitom vodstvu vladajuća koalicija "Europska Crna Gora" premijera Mile Đukanovića, koja osvaja više od 50 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko 1.200 domaćih i inozemnih promatrača nije primijetilo veće propuste koji bi utjecali na ishod izbora, niti su oni prijavljeni Državnoj izbornoj komisiji. Jedino je Pokret za promjene (PzP) priopćio da je na njihova čelnika Nebojšu Medojevića fizički nasrnuo "aktivist i član Demokratske partije socijalista (DPS)". Odmah je reagirala DPS koja je odlučno odbacila insinuacije da je itko u njeno ime vršio pritisak na sudionike izbornog procesa.

Odaziv na izbore nešto je manji nego li se prije izbora predviđalo. Ankete i ispitivanja javnog mnijenja ukazivala su na odaziv veći od 70 posto, no moguće je da su kiša i snijeg koji su tijekom dana padali razlog nešto slabijeg izlaska na birališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo