"ORGANIZATOR" ATENTATA / Đurović u bolnici zbog gladovanja

Image

Navodni organizator atentata na Ivu Pukanića, Crnogorac Slobodan Đurović, stupio je u štrajk glađu, zbog čega je iz ćelije prebačen u Zatvorsku bolnicu.

29.12.2008.
15:05
VOYO logo

ZAGREB - Slobodan Đurović (54), kum srpskog mafijaša Joce Amsterdama kojeg USKOK tereti da je bio organizator atentata na Ivu Pukanića, od Badnjaka se nalazi u zagrebačkoj Zatvorskoj bolnici zbog pogoršanog zdravstvenog stanja uzrokovanog štrajkom glađu.

"Osumnjičenikovo zdravstveno stanje je takvo da ga je na Badnjak iz zagrebačkog zatvora u Remetincu trebalo smjestiti u Bolnicu za osobe lišene slobode", potvrdio je u ponedjeljak glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić ne želeći otkrivati pojedinosti o Đurovićevu stanju i razlozima zbog kojih je počeo gladovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đurović je pritvoren od kraja listopada zbog sumnje da je zajedno s Milenkom Kuzmanovićem pomagao sudionicima ubojstva u bijegu nakon atentata, a početkom prošlog tjedna protiv njega je istraga proširena jer ga USKOK tereti da je organizirao Pukanićevo ubojstvo, tj. da je bio pripadnik zločinačke organizacije koja je na podmukao način iz koristoljublja likvidirala novinara i suvlasnika "Nacionala".

Istraga je proširena nakon novog iskaza osumnjičenog Roberta Matanića, a prema pisanju medija i nakon Đurovićevog pada na poligrafskom ispitivanju. Zbog proširenja istrage, Đuroviću je u ponedjeljak produljen pritovr za još mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, istoga dana kada je Đurović prebačen u bolnicu, iz pritvora je zbog nedostatka dokaza pušten Milenko Kuzmanović koji je zbog "uhićenja i maltretiranja" najavio tužbu protiv Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo