U HRVATSKOJ I INOZEMSTVU / Do ponoći objava glasačkih mjesta za referendum

Image
Foto: RTL

Za provedbu državnog referenduma, određenog za nedjelju, 1. prosinca bit će otvoreno oko 6.700 glasačkih mjesta, koliko ih je bilo otvoreno i na posljednim lokalnim, odnosno izborima za Europski parlament.

20.11.2013.
11:14
RTL
VOYO logo

Večeras do ponoći trebala bi biti objavljena glasačka mjesta za provedbu državnog referenduma o ustavnoj definiciji braka, u Hrvatskoj i inozemstvu.

Glasačka mjesta u inozemstvu objavit će Državno izborno povjerenstvo (DIP), dok je određivanje glasačkih mjesta u Hrvatskoj zadaća gradskih, odnosno općinskih povjerenstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za provedbu državnog referenduma, određenog za nedjelju, 1. prosinca bit će otvoreno oko 6.700 glasačkih mjesta, koliko ih je bilo otvoreno i na posljednim lokalnim, odnosno izborima za Europski parlament, kaže potpredsjednica DIP-a ZdravkaČufarŠarić.

Večeras do ponoći trebala bi se znati i glasačka mjesta u Oružanim snagama, zatvorima, na brodovima, te u ustanovama socijalne skrbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Određivanje tih glasačkih mjesta u nadležnosti je resornih ministara obrane, pravosuđa, pomorstva te socijalne politike.

Državni referendum održat će se u nedjelju, 1. prosinca i birači će na njemu odgovoriti na pitanje "Jeste li za to da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo