'Čestitka' iz Holdinga / Dobio kaznu iz Zagreba u kojem nije bio 60 godina

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Splitski umirovljenik ovih je dana dobio 'čestitku' od Zagrebačkog holdinga koji ga poziva da plati trošak pauka od 250 kuna iako je u Zagrebu posljednji put bio prije 60 godina.

28.8.2013.
10:17
Zeljko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

Splitski umirovljenik ovih je dana dobio 'čestitku' od Zagrebačkog holdinga koji ga poziva da plati trošak pauka od 250 kuna, jer mu je u srpnju u Zagrebu premjestio nepravilno parkirano vozilo, iako je posljednji put u glavnom gradu bio kao učenik.

Taj 73-godišnji Splićanin kaže da je posljednji put u Zagrebu bio pedesetih godina prošlog stoljeća i od tada više nikada. Automobil rijetko vozi, a i onaj koji ima je splitskih registarskih pločica, dok je u kazni navedena zagrebačka registracija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada sam iz poštanskog sandučića uzeo kovertu i otvorio je, te pročitao što unutra piše nisam dugo mogao doći k sebi. U početku sam mislio da se radi o nekoj grešci, pa da me netko zafrkava. Poslali su mi kaznu za nešto što nisam napravio. U Zagrebu sam zadnji put bio kao učenik na ekskurziji. Ovo je stvarno sramota kako se ljude uznemirava. Kaznu neću platiti jer nisam kriv", rezolutno će Splićanin.

Da stvar bude gora na zapisniku o preuzimanju vozila, koji je potpisao voditelj podružnice RobertMišeta, piše kako je vozilo i račun preuzela nepoznata osoba, što postavlja pitanje kome to Zagrebački holding predaje netom paukom podignuta vozila. Očito je kako su automobil predali jednoj osobi, a kaznu poslali drugoj koja prebivalište ima od Zagreba udaljeno 410 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je i to da na opomeni po neplaćenom računu, točnije na fotografiji snimljenog vozila ima nula viška na registracijskoj tablici. U zapisniku se spominje zagrebačka registracijska oznaka čiji je brojčani dio 003, dok je na fotografiji snimljenog vozila oznaka 0030. Podaci u zapisniku ne odgovaraju podacima na snimljenoj fotografiji.

Odjel za odnose s javnošću Zagrebačkog holdinga priznao je Hini pogrešku te najavio da će Splićanin dobiti pismo isprike. Naravno, kaznu neće trebati platiti jer se ne radi o njegovom vozilu. Kako su objasnili u Zagrebačkom holdingu, MUP je dao nalog da se vozilo podigne kao i podatke o vlasniku vozila. Prilikom ispisivanja zapisnika dogodila se greška u kojoj je upisana kriva registracija sa nulom manjka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek nije jasno kako su došli do imena Splićanina jer on na svom automobili nema niti približno sličnu registracijsku oznaku. Tko će platiti kaznu za već preuzeto vozilo ni to nije jasno. No, to umirovljenika iz Splita više ne zanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo