rtl ih snimio i danas / Dok je zagrebački gradonačelnik u zatvoru - kolo vode štakori!

Dok je gradonačelnik u zatvoru - kolo vode štakori. Nekoliko njih koje je u kratkom vremenu jučer snimila RTL-ova kamera u centru glavnog grada na noge su digle mnoge građane. No, ne i nadležne gradske službe koje očito ne rade svoj posao.

6.11.2014.
18:50
VOYO logo

Štakori još uvijek u samom središtu Zagreba. Snimkama RTL-ove kamere ne vjeruju ni gradske službe za deratizaciju koje su jutros obišle Trg kralja Tomislava.

RTL-ove kamere snimile najezdu štakora usred metropole

"Ja se ne mogu složiti s vama, nisam vidjela nijednog štakora, a niti moji kolege koji su jutros bili tamo", kazala je AnaKlobučar, Zavod za javno zdravstvo Andrija Štampar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doista nevjerojatno, jer samo u pola sata snimili smo ih 20-ak. Iz Grada se pravdaju da je na tako frekventnim mjestima poput ovog iznimno teško postaviti uobičajene otrove. 

U Gradu ove prizore ne povezuju ni s tim da se još nije provela jesenska deratizacija. A odgovornost za  sporost pri odabiru tvrtki koje bi trebale provesti deratizaciju svaljuju na Državnu komisiju za javnu nabavu koja nije riješila žalbu na natječaj.

Upravo na taj natječaj javila se i Zdravkova tvrtka za deratizaciju koja se time u Zagrebu bavi već 40 godina. On se nije žalio jer je dobio na natječaju, ali kaže, da ga još nitko iz grada nije zvao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čeka se odluka državne komisije, a da nije bilo žalbe vjerojatno bi već završili jesensku akciju i do akvih problema ne bi došlo", rekao je Zdravko Svetec, rukovoditelj tvrtke za deratizaciju.

Problemi? Ma nema ih - ponavljaju u gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Epidemiološki situacija je potpuno mirna, građani se ne trebaju ničega bojati, nikakove zarazne bolesti, neovisno ako su vidjeli kojeg štakore, živjeti u velikom gradu, znači koji puta vidjeti i miša i štakora mislim da svi gledamo filmove", kazala je Vanja Tešić, Zavod za javno zdravstvo Andrija Štampar.

Znači, može se zaklučiti da je Zagreb tek sad stao uz bok velikim svjetskim metropolama, poput Pariza, koji se ovo ljeto susreo s velikom najezdom štakora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo