JOCIĆA SASLUŠALA POLICIJA / Dokaze protiv Joce donijeli Bajić i Faber

Image

Beogradska je policija saslušala Jocu Amsterdama, kojeg je tajni svjedok pokajnik prokazao kao naručitelja atentata na Ivu Pukanića.

28.4.2009.
19:47
VOYO logo

BEOGRAD - Policija u Beogradu saslušala je u utorak Sretena Jocića, poznatijeg po nadimku Joca Amsterdam, o ubojstvu hrvatskog novinara i suvlasnika Nacionala Ive Pukanića, a tijekom srijede trebala bi ga privesti tamošnjem istražnom sucu Specijalnog suda za organizirani kriminal.

Saslušanje je obavljeno u prisustvu Jocinog odvjetnika Zdenka Tomanovića, nakon što mu je odbijena žalba o 48-satnom zadržavanju u službenim policijskim prostorijama. Što je Joca rekao policajcima, još nije poznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja B92, do Jocinog uhićenja u unajmljenoj vili na Dedinju nije došlo na zahtjev Hrvatske, ali hrvatska je policija svojim srbijanskim kolegama dostavila dokumente s ključnim informacijama koje Jocu povezuju s atentatom u središtu Zagreba. Početkom prošlog tjedna, dokumente su u Beograd donijeli glavni državni odvjetnik Mladen Bajić i ravnatelj policije Vladimir Faber, a najvjerojatnije je riječ o tajnom iskazu svjedoka pokajnika, koji je za atentat optužio upravo Jocu.

S obzirom da je Jocić državljanin Srbije, od izručenja Hrvatskoj neće biti ništa, ali prema informacijama iz srbijanskog ministarstva pravosuđa, očekuje se da će suđenje za zločin počinjen u Hrvatskoj biti obavljeno u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jocić u pritvoru kao sumnjivac može provesti najviše šest mjeseci, tijekom kojih tužiteljstvo protiv njega treba podignuti optužnicu. Ako optužnica bude podignuta, iza rešetaka ga se može držati sve do okončanja suđenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo