'očekivan ishod' / DORH odbacio prijavu protiv Vojka Obersnela

Image
Foto: PIXSELL

Državno odvjetništvo zatvorilo je slučaj 'riječkih tržnica' jer su zaključili kako u tom predmetu nema kaznenih djela. Vojko Obersnel, koji je bio optužen da je oštetio gradski proračun za 80 milijuna kuna, izjavio je kako je to očekivan i jedino ispravn ishod.

25.11.2011.
21:18
PIXSELL
VOYO logo

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izjavio je u petak navečer, komentirajući odbacivanje kaznene prijave protiv njega i još tri osobe koje se sumnjičilo da su pogodovale tvrtki Tržnice Rijeka i tako oštetile za oko 80 milijuna kuna gradski proračun, da je takav ishod očekivao te da je to bilo jedino moguće i ispravno.

"Ovakav sam ishod očekivao i drago mi je što je napokon završen i zatvoren ovaj tzv. slučaj Riječke Tržnice", rekao je Obersnel te dodao kako se namjerava u subotu s medijima i razgovarati o ovoj temi.

Iz ureda gradonačelnika također je najavljeno da će on sutra održati konferenciju za novinare, ali i da će se vrijeme i mjesto konferencije odrediti tek sutra.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku odbacilo je kaznenu prijavu primorsko-goranske policije protiv Vojka Obersnela i još tri osobe u slučaju riječkih tržnica. DORH je izvijestio da je ugovor o koncesiji iz 1996. sklopljen sukladno odluci Gradskog vijeća od 10. lipnja 1996. te da nije štetan za Grad Rijeku niti je njime društvo Tržnice Rijeka d.d. steklo protupravnu imovinsku korist.

U obrazloženju se među ostalim navodi da je provedenim izvidima utvrđeno kako je pretvorba DP Tržnice Rijeka provedena zakonito.

Kaznenom prijavom Policijske uprave primorsko-goranske riječki gradonačelnik Vojko Obersnel bio je osumnjičen za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju i sklapanje štetnog ugovora, odnosno za pogodovanje Tržnici Rijeka. Obersnel i još troje suradnika sumnjičili su se da su tako oštetili gradski proračun za oko 80 milijuna kuna.

Uz Obersnela, osumnjičeni su bili pročelnica Odjela gradske uprave za komunalni sustav Irena Miličević, bivši pročelnik tog odjela Vladimir Bizjak te bivši direktor Tržnica Rijeka Zoran Luštica.

Miličević i Bizjaka sumnjičilo se za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju i pomaganje u sklapanju štetnog ugovora, a Lušticu za poticanje na sklapanje štetnog ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo