OGORČENI BOŠNJACI U ST. LOUISU / 'Došli smo ovdje tražeći slobodu od Srba, a sada nas ubijaju crnci'

Image
Foto: Facebook

Zemir Begić napadnut je u jedan sat iza ponoći u St. Louisu. Skupina tinejdžera prišla je njegovom automobilu i počela ga razbijati čekićima. Ogorčeni Bošnjaci optužuju mjesne Afroamerikance za napade.

2.12.2014.
11:40
Facebook
VOYO logo

Bošnjačka zajednica St. Louisu ogorčena je ubojstvom useljenika ZemiraBegića kojeg su u nedjelju čekićima zatukla petorica tinejdžera, javljaju američki mediji.

Dvojica mladića, starih 15 i 16 godina, uhićena su odmah u nedjelju, a treći, 17-ogodišnjak, u ponedjeljak se policiji predao sam. Napadača je bilo pet i policija traga za preostalom dvojicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Begić (32), koji u SAD-u živi od 1996., napadnut u jedan sat iza ponoći u četvrti Bevo Hill. Skupina tinejdžera prišla je njegovom automobilu i počela ga razbijati čekićima. Kad je Zebić izašao van i suprostavio im se napali su i njega. Izudaran je po glavi, licu i abdomenu. Preminuo je u obližnjoj sveučilišnoj bolnici.

Ogorčeni napadom, pedesetak Bošnjaka okupilo se i blokiralo promet u dvije ulice u St. Louisu. Optužuju mjesne Afroamerikance za napade. "Došli smo ovdje tražeći slobodu od Srba, a sada nas ubijaju crnci", rekao je mjesnom radiju jedan od prosvjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je priopćila da napadači jesu Afroamerikanci, ali da izgred nije rasno motiviran nego se radi o bezumnom i nasumičnom nasilju. "Nema naznaka da je gospodin bio meta jer je Bošnjak. Nema naznaka da su se poznavali", rekao je šef policije u St. Louisu SamDotson.

Iako napad nema veze sa situacijom u obližnjem Fergusonu, gdje je policijsko ubojstvo crnog tinejdžera izazvalo masovne nerede, cijelo je područje u visokoj napetosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo