Osnovan Savez za Hrvatsku / 'Dosta nam je rotacija crvene i plave vlasti'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Radom Saveza za Hrvatsku upravljat će Koordinacija sastavljena od predsjednika članica Saveza, a odluke će se donositi konsenzusom, rekao je danas prvi koordinator Saveza Vladimir Šišljagić.

5.2.2014.
13:50
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Savezu za Hrvatsku pristupilo je danas osam stranaka desnice čiji su čelnici simbolički "5 do 12" u zagrebačkom Kongresnom centru u Green Goldu potpisali sporazum kojim, kako ističu, žele osnažiti demokraciju i politički pluralizam u Hrvatskoj i promijeniti dosadašnju kontinuiranu dominaciju HDZ-a i SDP-a u hrvatskoj politici.

Sporazum o pristupanju Savezu za Hrvatsku potpisali su predsjednici Akcije za bolju Hrvatsku ŽeljkoCvrtila, Autohtone Hrvatske seljačke stranke BrankoBorković, Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje VladimirŠišljagić, Hrvatske stranke prava Daniel Srb, HRAST - Pokreta za uspješnu Hrvatsku LadislavIličić, Hrvatske zore - stranke naroda Milan Kujundžić, Obiteljske stranke MatoKnezović i Zavjeta za Hrvatsku MarkoLukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radom Saveza za Hrvatsku upravljat će Koordinacija sastavljena od predsjednika članica Saveza a odluke će se donositi konsenzusom, rekao je danas prvi koordinator Saveza Vladimir Šišljagić.

"Savez osam političkih stranka ide koordinirano na izbore, no još nekoliko stranaka i udruga želi ući u Savez. Stiže nam potpora iz dijaspore (posebno iz Mostara op.ja).  Svima je dosta bipolarizacije na hrvatskoj političkoj sceni, dosta nam je rotacija crvene i plave vlasti...", poručio je Šišljagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Savez za Hrvatsku spreman je i jamči promjenu odnosa i načina obnašanja vlasti u Hrvatskoj", naglasio je. Napominjući kako je deplasirano govoriti da je danas u Hrvatskoj teška gospodarska situacija, Šišljagić je kazao da neće kritizirati bivšu niti sadašnju vlast jer su "svojim ponašanjem sve rekli".

"Jedni su Hrvatsku upropastili, a aktualni je upravo zakopavaju... Povezuje nas ljubav prema domovini, obitelji i vjeri... Vjerujemo u sebe i naš narod, sigurni smo da možemo biti treća politička opcija...", dio je govora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šišljagić je naglasio da Savez svoj program temelji u odgovoru na pitanje što mogu i što čine za hrvatsku državu. "Naša Koordinacija državotvornih političkih stranaka nije okupljena radi osobne ili stranačke promocije i probitaka, već nas povezuje odnos prema domovini i očuvanju nacionalnih interesa", rekao je.

Poručujući kako narodu nude viziju i strategiju izlaska iz gospodarske i moralne krize, Šišljagić je rekao da će Savez za Hrvatsku biti treća politička snaga u Hrvatskoj koja će vratiti poštovanje temeljnih ljudskih vrijednosti u svakodnevni život i rad. "Vratit ćemo vjeru hrvatskom narodu da politika može biti poštena i moralna", rekao je Šišljagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo