MAKSIMALNA KAZNA / Dragan Paravinja dobio 40 godina zatvora!

Iako je jutros u sudnicu ušetao s osmijehom na licu, Dragan Paravinja proglašen je krivim za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Drnišanke Antonije Bilić te za još jedan pokušaj silovanja. Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina.

19.10.2012.
9:43
VOYO logo

Sutkinja Županijskog suda u Šibeniku izrekla je Paravinji 35 godina zatvora za teško ubojstvo Antonije Bilić, šest godina je dobio za pokušaj silovanja mlade Drnišanke, a još pet godina za pokušaj silovanja jedne djevojke 2010. kod Omiša. Ukupno mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 40 godina.

Riječ je o nepravomoćnoj presudi na koju Paravinja ima pravo žalbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom čitanja presude, kojom je proglašen krivim po svim točkama optužnice, Paravinja je glasno negodovao, pljeskao i mrmljao sebi u bradu: "Ovu presudu kao da je pisao Karamarko".

Zajedno sa svojim odvjetnikom Vinkom Ljubičićem presudu je u sudnici slušala sestra Antonije Bilić - Ana Bilić koja se, kada je čula presudu, slomila se i zaplakala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

Nakon izricanja presude, sutkinja Nives Nikolac isključila je javnost iz sudnice, tako da novinari nisu čuli obrazloženje presude.

Tijekom sudskog postupka, koji je počeo 22. ožujka ove godine, saslušano je oko 40 svjedoka, pregledan je video materijal kojim je optužba dokazivala Paravinjino kretanje na dan nestanka Antonije Bilić, sudski vještaci svjedočili su o biološkim tragovima nađenim u Paravinjinom kamionu - kosi, krvi i slini - koji pripadaju nestaloj djevojci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudski spis, u kome su navedeni svi dokazi koje je policija uspjela prikupiti tijekom opsežne istrage, ima više od tisuću stranica.

NAJAVA IZRICANJA PRESUDE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijski sud u Šibeniku danas će izreći presudu Draganu Paravinji, osumnjičenom za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Drnišanke AntonijeBilić te za još jedan pokušaj silovanja.

Početak izricanja presude očekuje se u 9.30 sati, a nagađa se da bi Paravinja mogao biti osuđen na 40 godina zatvora, koliko je tužiteljstvo zatražilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak ujutro Dragan Paravinja posljednji se put obratio sudu i u svom izlaganju ponovio kako nije kriv za ubojstvo, niti ima ikakve veze s nestankom mlade Drnišanke Antonije Bilić.

Obraćanje optuženika trajalo je pola sata, a Dragan Paravinja je naglasio kako je do ove optužnice doveo niz nesretnih okolnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova odvjetnica Ankica Giljanović novinarima je izjavila kako je Paravinja iskoristio svoje zakonom zajamčeno pravo, kako je njegovo obraćanje trajalo kratko, te da mu je žao što je izlaganje završne riječi bilo zatvoreno za medije.

Iako se obitelj Bilić nadala se da će u svom završnom izlaganju Paravinja otkriti što se dogodilo s mladom Antonijom, nisu to dočekali. Na suđenju u četvrtak pojavila se tek Antonijina sestra Ana Bilić, no nije htjela ništa govoriti za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Tako je nakon više od 230 dana u Šibeniku završilo suđenje Draganu Paravinji, osumnjičenom za dva pokušaja silovanja i teško ubojstvo 17-godišnje Antonije Bilić.

U petak, u devet sati ujutro sudsko vijeće će donijeti presudu,

Sedamnaestogodišnja Antonia Bilić posljednji je put viđena 7. lipnja prošle godine, kada je na mostu preko Čikole ušla u Paravinjin kamion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paravinja je nakon uhićenja u BiH priznao ubojstvo, a poslije je povukao priznanje kazavši da ga je dao pod prisilom.

Forenzičari su u njegovom kamionu pronašli Antonijine biološke tragove, kosu, krv i slinu. Ni nakon opsežne višemjesečne potrage tijelo Antonije Bilić nije pronađeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo