'vlada je u krizi' / 'Drago mi je da je HNS-u napokon došlo da ne kažem otkuda gdje'

Image
Foto: PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je danas u Osijeku kako distanciranje HNS-a, kao koalicijskog partnera SDP-a, od uvođenja poreza na imovinu znači da se može govoriti o krizi vlasti.

23.11.2012.
19:10
PIXSELL
VOYO logo

Tijekom posjeta osječkom ogranku stranke, koji danas proslavlja 23. obljetnicu osnutka, na novinarsko pitanje o tome znači li taj potez HNS-a da se može govoriti o krizi vlasti, Tomislav Karamarko je odgovorio: "Apsolutno, oni su u krizi, od kako su se formirali. Drago mi je da je i HNS podržao HDZ u nastojanju da taj porez ne zaživi".

"Drago mi je da je HNS-u napokon došlo da ne kažem otkuda nešto negdje", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenio je kako porez na imovinu vodi potpunom osiromašenju najširih slojeva pučanstva te da je to 'jedan agresorski potez'.

"Vlada u ovih godinu dana nije bila u stanju pokrenuti nijedan investicijski ciklus pa je normalno da proračunske rupe pokušava popuniti na najbrutalniji način, jer ovo je brutalan napad na hrvatske građane", ustvrdio je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako stranka neće dopustiti da se zaboravi što je HDZ učinio za hrvatsku državu iako to mnogi danas pokušavaju umanjiti ili relativizirati.

Ocijenio je kako danas mnogi pokušavaju umanjiti djelo dr. Franje Tuđmana, relativizirati Domovinski rat, te i dalje promiču vrijednosti socijalističkog sustava kao nešto što je vrijedno pažnje i čemu bismo trebali poučavati djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je kako je promovirao ideju ideloške obnove i retuđmanizacije HDZ-a kako bi se preobrazila u stranku suvremenog europskog demokršćanstva. Ocijenio je kako su 'lopovoluk i korupcija već izvan HDZ-a, a autentično domoljublje vratilo se u HDZ'.

Na novinarsko pitanje hoće li HDZ na lokalnim izborima u toj županiji i gradu Osijeku izići samostalno ili u koaliciji, Karamarko je odgovorio kako stranka 'stvara okvir za koaliranje', ali vodstvo HDZ-a 'ne transferira univerzalnu pamet iz Zagreba, u sve županije i gradove', nego će to prepustiti lokalnim organizacijama na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenio je kako je važnost osječke organizacije HDZ-a i Slavonije nemjerljiva jer su Slavonci bili najbrojniji na osnivačkoj skupštini HDZ-a u Zagrebu, a utemeljitelji stranke iz Osijeka i Slavonije među najzaslužnijima su za osnivanje neovisne hrvatske države.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo