'HRVATI TO NISU ZASLUŽILI' / Dramatičan apel: Tomašić prozvala Europsku komisiju!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Čak i ako razmatrane sankcije obuhvate isključivo sredstva za pripremu za ulazak u schengenski prostor, to može dugoročno osuditi Hrvatsku na ostanak izvan te zone, čime će biti nanesena velika šteta, ne samo njoj, nego i Europskoj uniji', poručuje Tomašić.

17.9.2013.
12:09
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zastupnica Europskog parlamenta RužaTomašić (HSP AS) pozvala je u utorak Europsku komisiju da ne kažnjava hrvatske građane sankcijama zbog slučaja 'LexPerković', jer oni to nisu zaslužili, nego im treba dopustiti da oni sami kazne hrvatsku Vladu.

"Pozivam vas da uzmete u obzir i rastući trend euroskepticizma i nepovjerenja prema europskim institucijama kod građana Unije, u čemu Hrvatska ne predstavlja iznimku. Iznimno mala izlaznost građana Republike Hrvatske na izvanredne izbore za Europski parlament, održane u svibnju ove godine, jasan je pokazatelj nepovjerenja Hrvata u Europsku uniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imajte na umu da će nerazumne odluke ove Vlade na svojoj koži najviše osjetiti hrvatski građani koji kaznu ničim nisu zaslužili, čime će se to nepovjerenje dodatno produbiti", kaže se u pisanom pitanju koje je Tomašić uputila Europskoj komisiji u povodu najave uvođenja sankcija zbog nepoštivanja europskog uhidbenog naloga!.

"Dopustite građanima Republike Hrvatske da neodgovornost ove Vlade kazne na jedini primjeren način - na demokratskim izborima. Dotad Vas pozivam da zajedno s nama zastupnicima u Europskom parlamentu radite na izgradnji povjerenja građana Republike Hrvatske prema europskim institucijama, što je posebno važno u ovoj izbornoj godini", dodaje Tomašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čak i ako razmatrane sankcije obuhvate isključivo sredstva za pripremu za ulazak u schengenski prostor, to može dugoročno osuditi Hrvatsku na ostanak izvan te zone, čime će biti nanesena velika šteta, ne samo njoj, nego i Europskoj uniji", poručuje Tomašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo