VRH DUNAVA IZAŠAO IZ HRVATSKE / Drava počela opadati, popušta pritisak na kritične točke!

Na osječkom području dvije su kritične točke, u samom gradu i Karašici. Drava je počela opadati, ali izvanredno stanje ostaje na snazi. U Iloku je vrh vodenog vala Dunava bio manji za čak 60 centimetara od predviđenog, a navečer je izišao iz Hrvatske.

16.6.2013.
18:42
VOYO logo

Vrh vodenog vala Dunava napustio je Vukovar i oko podneva došao do Iloka. Grad je bio spreman i za mnogo više vode, ali vreće s pijeskom koje su bile postavljene - ostale su suhe.

"Nije bilo onako kako se očekivalo, drago nam je zbog toga. Mi smo se bili pripremili za najveći val koji je bio predviđen, ali bolje ovako, nego da smo se morali dodatno braniti", rekao je za RTL Danas gradonačelnik Iloka Zvonimir Dragun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je bio tek treći maksimalni val u Iloku, rekord iz 2006. nije dostignut.

"Da, nedostajalo je 30 centimetara, a najavljivali su čak da će biti već nego 1965. godine", dodao je gradonačelnik Iloka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve smo radili po naputku Hrvatskih voda koji su na rekli da bi vodeni val mogao biti 60 centimetara veći nego što je sad, angažirane su sve udruge, kako sportske tako i civilne udruge, i mi smo u roku od dva dana popunitili sve vreće koje su bile planirane, a neke su ostale u pripravnosti jer nije bilo potrebe", objasnio je Dragun.

"U Iloku do nijedne kuće nije došla voda, osim jednog objekta u Šarengradu, i to je jedini objekt koji je poplavljen. Imamo u adi oko 50-60 hektara poplavljenih oranica, ali nadam se da će to biti riješeno na neki način, šteta tim poljoprivrednicima", zaključio je gradonačelnik Iloka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad su ostale samo dvije kritične točke na osječkom području, u samom gradu i Karašici. Dobra je vijest da je Drava počela opadati (za nekih 10 centimetara), ali i dalje to nije razlog za opuštanje. I dalje su na snazi izvaredne mjere obrane od poplave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo