Referendum prošao / Dubrovčani sami odlučuju o Srđu

Image
Foto: Dubrovniktv.net

Ministarstvo uprave odoljelo je svim pritiscima i odobrilo referendumsko pitanje o usvajanju Urbanističkog plana uređenja za projekt na Srđu .

27.3.2013.
11:36
Dubrovniktv.net
VOYO logo

Ministarstvo uprave donijelo je odluku da će Dubrovčani sami odlučiti žele li megalomanski projekt iznad svojih glava ili ne.

Iako su se prije par dana pojavile informacije kako je čak i predsjednik Europske komisije José Manuel Barroso vršio pritisak na premijera Zorana Milanovića da riješi spor oko Srđa u investitorovu korist, Ministarstvo uprave je odobrilo referendum o spornom projektu iznad Dubrovika.

"Ministarstvo uprave donijelo je Odluku kojom se utvrđuje ispravnim Prijedlog za raspisivanje referenduma od 20. veljače 2013. godine, dostavljen od Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, u kojem je sadržano sljedeće referendumsko pitanje: 'Jeste li za usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ'“, stoji u priopćenju Ministarstva uprave koje je objavljeno na njihovim službenim stranicama.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL



U obrazloženju odluke stoji kako je prikupljeno 9.085 potpisa, što je više od 22,5 posto ukupnog broja birača u Dubrovniku. Točnije 2,5 posto više od zakonskog minimuma.

Grad Dubrovnik mora u roku od 30 dana raspisati referendum, a žalba na rješenje nije moguća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo