Posjetioci oduševljeni / Dugi otok zbog silnih ljepota prozvan hrvatskim Havajima!

Znate li gdje su hrvatski Havaji? Ako vas znatiželja ikada odvede put Dugog otoka, teško da ćete se razočarati! Ova oaza mira savršen je spoj neobičnih mjesta i skrovitih plaža, ali i najljepših uvala svijeta!

22.7.2014.
18:07
VOYO logo

Kako izgleda raj na zemlji znaju samo oni koji su kročili na Dugi otok! Bistro plavo more mami vas ljepotom na svakom koraku, no jedna je ljepotica posebna. Njezino ime je – Sakarun.

Hrvatski Havaji za razliku od ostatka naše obale ne nude raskalašeni provod i hektolitre pića već nadrealno tirkizno more isprepleteno bijelim pijeskom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Odlično je! Bili smo i prošle godine i odlučili smo se vratiti jer uistinu je lijepo....najljepša plaža ovdje, isplati se doći. Pogotovo na cijeli dan! stvarno se isplati doći i uživati u ovako nečem'', kaže Ivana Ana Tomić iz Zagreba.

Obavijena raskošnom borovom šumom, dugootočka plaža broj jedan - iako se nalazi svega sat i pol vožnje trajektom od Zadra, djeluje posve netaknuto i neotkriveno! I dok ju s jedne strane otoka nazivaju Saharun - starosjedioci tvrde drukčije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Za nas domaće - Sakarun! Zato što su nekada naši stari povlačili mrežu, ajmo reć da ima saku, riba se lovi u saku i normalno da se zove Sakarun! A Saharun je valjda zovu jer je ovdje vruće i podsjeća na Saharu'', kaže Ivan Crljenko.

Čak je i britanski Telegraph objavio odu o Sakarunu nazivajući ga savršenim mjestom za obiteljski odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanku Beatrice zapravo je ljubav dovela u ove krajeve. Šarm Dugootočanina bio je presudan da na ovoj rajskoj plaži otvori šarmantno mjesto za iće i piće!

''Predivno je mjesto...Sve radimo sa strašću. Počinjemo s poslom u ožujku, čistimo plažu i šumu. Ne radimo ovo samo zbog poslovne koristi već zato što zbilja volimo ovo mjesto'', komentira Beatrice Darco, vlasnica restorana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj jadranski biser često je utočište i brojnih jahtaša! U izložbi najskupljih i najljepših brodova na ovom mjestu uživate posve besplatno jer tirkiznim morem Sakaruna svakodnevno plove milijuni eura, da budemo precizniji – oni Romana Abramoviča ili pak Caroline od Monaca.

Sakarun je nedavno dobila i službeno priznanje uvrštavanjem u elitno društvo najljepših uvala svijeta –  rame uz rame s razvikanim turskim Bodrumom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sakarun je poznata baš zbog tih svojih intenzivnih boja.. tirkizne boje mora, šuma i pijeska - kad se spoji, ispadne zbilja lijepa slika'', komentira Jelena Antišin iz Turističke zajednice Dugog otoka.

Srećom, nije Sakarun jedino što Dugi otok nudi. Ako potražite smještaj u blizini - očekujte neočekivano! Spavanje u najvišem svjetioniku na Jadranu - zvuči kao prava otočka avantura. Legenda kaže - da isti svjetionik svoju specifičnu žutu fasadu duguje čak 100 000 žutanjaka koji su korišteni prilikom izgradnje ove lanterne! Samim time ni ne čudi da su ovim mjestom koračali razni prinčevi i princeze, ali i hrvatski političari!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Upravo smo se popele na vrh i pogled je uistinu spektakularan...Možda se vratimo i odlučimo ovdje prespavati! Tko zna'', oduševljena je bila Tina iz Njemačke.

Ukoliko poželite pobjeći od realnosti ili samo uživati u čarima netaknute prirode - ovaj biser mediterana- idealno je mjesto za vas!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo