KAD SEVER POLUDI... / 'E sad ste stvarno prevršili mjeru, idemo u masovne prosvjede!'

'Jedino što nam preostaje je dijalog ulice. Mi želimo masovne prosvjede jer su ovo pitanja građana u cjelini", poručio je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

28.2.2013.
14:06
VOYO logo

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata KrešimirSever u četvrtak je ispred zgrade Vlade sazvao konferenciju za novinare jer, kako kaže, to je najbliža udaljenost do koje se može doći do premijera Milanovića.

"Mi želimo masovne prosvjede, to više nije pitanje sindikata, nego pitanje građana u cjelini. Ovo se odnosi i na nezaposlene, umirovljenike i studente te školarce. Već danas, svaki onaj koji ne radi, a školuje se, treba računati da će morati raditi možda više ne ni do 67, nego do 70 godina. Ali, kad vam vaša Vlada pošalje poruku da smo im mi građani trošak i netko tko ih opterećuje, onda to više nije pitanje sindikata, nego i građani moraju doći i reći: 'E pa ovog puta ste stvarno prevršili mjeru!'", izjavio je Sever ogorčen jučerašnjim zaključkom MMF-a.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

(Foto: PIXSELL)

Najviše se osvrnuo na mirovine, produljenje ranog vijeka do 67 godine, dodatnog kažnjavanja onih koji odu u privremenu mirovinu i dodatnom uštedom na zdravstvu.

"Očito da vlada nema nikakve volje za socijalnim dijalogom. Vlada se dogovara s MMF-om, Svjetskom bankom i bonitetnim agencijama. Sluša njihove savjete i sve skupa prekrcava na nas. Pušu i isti rog zajedno s njima. Dodvoravaju se njima i gube i ovo malo povjerenja koje su imali od građana", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

(Foto: PIXSELL)

"Jedino što nam preostaje je dijalog ulice. Mi želimo masovne prosvjede jer su ovo pitanja građana u cjelini", poručio je na kraju Sever.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo