PRIZNALI PRISILNE TESTOVE NEVINOSTI / Egipat mučio i testirao žene na nevinost

Image

Nakon Mubarakovog odlaska s vlasti 18 žena uhićeno je i zadržano u pritvoru. Nad njima su egipatske vlasti radile prisline testove nevinosti nakon što su ih pretukli i tretirali elektroškovima.

31.5.2011.
14:08
VOYO logo

KAIRO - Kako je Egipat 9. ožujka nastavio slaviti odlazak Hosnija Mubaraka tako je vojska tih dana pokušavala raščistiti glavni kairski trg Tahrir od prosvjednika. U međuvremenu su policijske snage uhvatile i u pritvoru zadržale 18 žena.

Dva tjedna kasnije, Amnesty International zagrozio je javnost tvrdnjom da su tadašnje egipatske vlasti radile prisilne testove nevinosti na zadržanim ženama i to tek nakon što su žene pretukli i tretirali ih elektrošokovima dok bi ih muški vojnici fotografirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U to su vrijeme egipatski vođe demantirali takvu optužbu jer se prisilni testovi nevinosti smatraju mučenjem.

Sada je pak egipatski general Amr Imam potvrdio CNN-u da su se testovi nevinosti ipak odvijali te je čak branio čitav postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Djevojke nad kojima se vršio postupak nisu kao vaša ili moja kćer. Te djevojke su kampirale u šatorima s ostalim muškarcima na trgu Tahrir, a u šatorima smo pronašli Molotovljeve koktele i droge. Nismo htjeli da one lažu i kažu da smo ih seksualno napastovali i silovali, pa da bi to zaobišli, htjeli smo dokazati da nisu ni bile djevice. Nijedna nije bila djevica", iscrpno je ovaj čin objasnio general Amr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo