MASOVNO NAPUŠTAJU STRANKU / Egzodus Laburista zbog Lesarovih 'manipulacija i laži'

Image
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
Image
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

Kao razloge za masovno napuštanje redova Laburista naveli su laži i manipulacije bivšeg predsjednika stranke Dragutina Lesara s ciljem ostvarivanja osobne i koristi njegove stranačke kamarile, te nesposobnost i neodgovornost Predsjedništva i ostalih stranačkih tijela.

3.7.2014.
15:15
Nina Djurdjevic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Zbog nezadovoljstva stranačkim vodstvom zagrebačku podružnicu Hrvatskih laburista - Stranku rada napustila je polovica laburističkih vijećnika u zagrebačkim gradskim četvrtima, izvijestili su na današnjoj konferenciji za novinare dosadašnji članovi te stranke.

Kao razloge za masovno napuštanje redova Laburista naveli su "laži i manipulacije bivšeg predsjednika stranke DragutinaLesara s ciljem ostvarivanja osobne i koristi njegove stranačke kamarile", te nesposobnost i neodgovornost Predsjedništva i ostalih stranačkih tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi više ne mogu podnositi podcjenjivačko ponašanje Predsjedništva i ostalih stranačkih tijela, te zastupnika BrankaVukšića i NikoleVuljanića, koji nas je javno proglasio politički nepismenima, kontinuirane šovinističke i seksističke ispade prvog potpredsjednika ZvonimiraMeđerela, te izostanak vizije i nesposobnost provođenja laburističkih ideja v.d. stranačke predsjednice NensiTireli, rekao je u ime nezadovoljnika MarioJurin, dosadašnji predsjednik ogranka Podsljeme.

Vijećnici u gradskim četvrtima, njih 23 od ukupno 46 koji su već napustili stranku, ali i svi članovi koji su potpisali ispisnice smatraju da je rad u takvim uvjetima nemoguć jer su iznevjerena temeljna načela stranke - odgovornost, rad, poštenje, istina, znanje i društvena pravednost, naveo je Jurin dodajući da su ih učestala izbacivanja neistomišljenika požurila u odluci da napuste stranku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada već bivši vijećnici Laburista najavili su da će stranku uskoro napustiti još desetak vijećnika gradskih četvrti, što praktički znači da je stranački rad u Zagrebu gotov.

Ističu da je njihova zadaća nastaviti skrbiti za interese svih građana u vijećima gradskih četvrti, a hoće li se priključiti drugoj političkoj opciji ili će ostati nezavisni, svatko će odlučiti isključivo po savjesti i svjetonazoru, rekao je Jurin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas iz Laburista izlazi više od 15 posto ukupnog broja članova u Zagrebu. Ogranak Maksimir napušta 35 posto članova, u ogranku Gornji grad Maksimir stranku napuštaju ili su je već napustili svi izabrani vijećnici, u Donjem gradu u zadnjih nekoliko mjeseci stranku je napustilo 25 posto članova, a najveći egzodus dogodio se u ogranku Podsljeme iz kojeg je otišlo 95 posto članova.

Novinarima je podijeljen dopis NadeBoban, nekadašnje predsjednice ogranka Gornji grad Medveščak, koji je uputila stranačkim kolegama nakon što je napustila stranku. U njemu kao razloge odlaska navodi neiskrenost, nepoštenje i nerad visokopozicioniranih pojedinaca u stranci koju ironično naziva "Lesar d.o.o.".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo