Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Safari u Mozambiku

Ekskluzivne snimke Vidoševića u lovu na sedam opasnih zvijeri!

Nakon što je otkriveno da je lovio opasnu i skupu divljač u Africi, bivši šef HGK Nadan Vidošević opet je u središtu pažnje. Prvo je šokirao javnost prepariranim polarnim medvjedom, a danas donosimo uznemirujuće fotografije njegove afričke lovačke avanture. Iako se pojavila sumnja da su lažnjaci, RTL Danas posjeduje i video na kojem se jasno vidi kako u lovu sudjeluje Vidošević.

RTL/ 18.1.2014. u 18:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prije samo godinu i pol dana najpoznatiji hrvatski lovac još je slobodno šetao savanama i stepama u Mozambiku.

U pauzama od šefovanja Hrvatskom gospodarskom komorom NadanVidošević lovio je lavove, nilske konje, krokodile pa čak i slona od pet tona!

Sve ovo otkrila je stranica male afričke kompanije za organizaciju lovnih safarija koja je Vidoševića kratko prikazala i u promotivnom videu. Ovakvi turisti iz Hrvatske više nisu tako rijetki.

"Godišnje ih ide 10-15-20 grupa na te antilope. A big five ovih velike zvijeri što se kaže, košta od 100 tisuća eura sigurno, a možete pojedinačno kupavati bivola, lava pa leoparda od 10-15 tisuća eura pa nadalje", rekao nam je lovac MladenKrpan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Najpoznatiji afrički lov na čuvenih 'velikih pet životinja' Vidoševiću nije bio dovoljan. Prema fotografijama trofeja volio je lov na takozvanih opasnih sedam!

"Velikih pet su dvije mačke - lav i leopard - biljožderi slon, nosorog i bafalo, afrički bafalo. A u 'dangerous seven' spada još krokodil i nilski konj! To je sedam opasnih", rekao nam je lovac Marijan Kraljević King.

Upravo se čita

Image
POSLJEDNJI UBODI JE UBILI?

Prikazana snimka strašnog zločina u Lidlu. U 16 sekundi, Đekić je Vesnu ubo 20 puta. Snimku nije htio gledati

Nilski konj osobito je opasan. "Nilski konj jedna je od najopasnijih životinja, ne treba zaboraviti da nilski konji u Africi ubiju više domaćih ljudi, domorodaca, više nego svih 5 ostalih zajedno", kaže King.

Marijan Kraljevć King proveo je gotovo cijelo desetljeće u Africi prateći bogate klijente kao osigurač u slučaju da promaše lovinu. King kaže, etički je loviti na 15 do dvadeset koraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Teoretski, međutim obzirom da danas para lovi, a ne etika onda se to većinom puca durbinom na veće daljine, tu je back-up koji će popraviti ono što loš, nesposoban klijent rani jer važan je trofej, nitko ne pita kako je do njega došlo", kaže.

A Vidoševićava kuća bila je prepuna trofeja, no zajedno s lovcem sad su svi policijski plijen.

RTL/ 18.1.2014. u 18:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
prvi uvjet

Zelenski potpisao dekret: 'Spremni smo za dijalog s Rusijom, ali ne s Putinom'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba