KAŽE DA NIJE ZNALA / EKSKLUZIVNO ZA RTL: Mesić otkriva istinu o Jadranki Kosor

Sadašnja premijerka bila je protukandidat Stipi Mesiću na predsjedničkim izborima 2005. godine. On je već tada sumnjao u pozadinu financiranja njezine kampanje. Ekskluzivno za RTL je prokomentirao skandal koji ovih dana trese HDZ.

13.9.2011.
18:47
VOYO logo

Bivši predsjednik Stipe Mesić ekskluzivno je za RTL komentirao trenutni skandal u HDZ-u o aferi s crnim fondovima stranke iz kojih se, navodno, financirala i predsjednička kampanja Jadranke Kosor koja mu je tada bila protukandidat.

Je li moguće da osoba koja se kandidira za predsjednicu države ne zna ništa o financiranju svoje kampanje, o tome otkuda dolazi novac?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa moram vam reći, istina, ja sam pitao i gospođu Kosor kako je to financiranje kod njih išlo. Ona mi je rekla da je bila zadužena samo za slanje poruka koje je stranka tražila da pošalje i koje je osobno htjela poslati. Što se financija tiče tvrdi da to nju nije zanimalo, jer su joj rekli - to nije tvoj posao, to će drugi obraditi. Tako mi je rekla.", otkrio je bivši predsjednik.

Vi ste tada također primijetili da iskače iz - svih medija. Ona je prijavila 6 milijuna kuna za oba izborna kruga. Je li moguće s tim novcem biti toliko prisutan kao što je ona bila?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa ja sam to rekao dosta jasno u izbornoj kampanji, prigovorio sam ne samo Jadranki Kosor odnosno njezinom štabu, njezinom stožeru koji je vodio kampanju. Prigovorio sam i drugima. Ne može se za male novce organizirati izborna kampanja. Rekao sam da se to nije moglo isfinancirati iz redovnih sredstava, a kako je to išlo to mora netko drugi utvrditi."

Intervju s bivšim predsjednikom pogledajte u videozapisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo