alarmantno stanje / EU se uključuje u borbu protiv ebole: 140 milijuna eura odlazi u Afriku

Image
Foto: AP

Europska komisija u petak je najavila 140 milijuna eura pomoći zapadnoafričkim zemljama koje su pogođene virusom ebole - Gvineji, Sierra Leoneu, Liberiji i Nigeriji.

5.9.2014.
16:57
AP
VOYO logo

Europska komisija najavila je u petak kako će poslati 140 milijuna eura zapadnoafričkim državama Gvineji, Sierra Leoneu, Liberiji i Nigeriji kako bi im pomogla u borbi protiv epidemije ebole.

Iz novog financijskog paketa, 38 milijuna eura posebno je namijenjeno vladama u poboljšanju njihovih zdravstvenih usluga, primjerice unapređenjem centara za liječenje ili potporom zdravstvenim radnicima, tijekom krize i faze oporavka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pružit će se potpora i u područjima sigurnosti hrane, vodoopskrbe i sanitarnih usluga koja su ključna za zaštitu zdravlja stanovništva.

Ostatak sredstava upotrijebit će se kako bi se ojačala sposobnost vlada u pružanju javnih usluga i makroekonomska stabilnost te za nabavu pokretnih laboratorija za otkrivanje virusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po podacima WHO-a, ebola je dosad u Gvineji, Sierra Leoneu, Liberiji i Nigeriji odnijela više od 1.900 života od 3.500 potvrđenih slučajeva

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo