lijepo mi je s tobom, znaš / Evin film o sestri s Downovim sindromom dirnut će i najtvrđa srca

Veza sestara Eve i Mije prekrasna je. Mia, koja boluje od Downova sindroma, bez Eve se ne može popeti uz stepenice. A Eva bez Mije ne bi mogla prijeći brojne životne prepreke. Njihova ljubav zabilježena je i u nagrađivanom dokumentarcu koji je Eva režirala, ali i u našem prilogu!

19.3.2015.
18:34
VOYO logo

Eva i Mia Kraljević su sestre, prijateljice i jedna drugoj životne učiteljice.

"Eva je jako grozna, opasna, krivo snima i peče loše palačinke", našalila se Mia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubav, veselje, tuga i strahovi sažeti su u filmu kojeg je Eva snimila o svojoj Miji. "Lijepo mi je s tobom, znaš" ime je dokumentarca koji je potpuno iskren, a govori i o razmišljanjima koja nije lako podijeliti s drugima.

"Ja sam s njom rasla i nisam kužila da njoj išta fali. Ja ne mislim da njoj išta fali i dan danas, ona je samo drugačija. Učim od nje puno stvari. I ona od mene. Nadopunjavamo se", rekla je Eva, koja je film s prekidima snimala 12 godina. Za njega je dobila nagradu publike na ovogodišnjem ZagrebDoxu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je zabavna, tvrdoglava, duhovita", opisala je Eva svoju sestru, koja se pak pohvalila svojim dečkom. Ime mu je Tomica. "Dobar je muškarac, brižan, duhovit. Kupit će mi čokoladu i prsten".

No ako se prsten i skine i pojede čokolada, za Miu će uvijek tu biti Eva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi se stalno mazimo, nama je zabavno. Nježniji je odnos nego ostali. To je kao s djetetom. I s djetetom se ima isto neki neposredniji, iskreniji odnos. Nama je stalno tako, u tom nekom dijelu nisam ni ja odrasla", kaže Eva.

Sve je to zabilježeno u Evinom dokumentarcu, koji se ove subote, na dan osoba s Downovim sindromom, prikazuje u zagrebačkom kinu Europa, ali i u ostalim većim gradovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam htjela zabilježiti naš odnos, htjela sam pokazati kako je nama zapravo život lijep s njom, jer sam često imala osjećaj da ljudi misle da nam je teško", kaže Eva.

Mia se ne može bez Eme popeti po stepenicama. Eva brojne životne prepreke ne bi uspjela preskočiti bez Mijinog zagrljaja. Upravo je tako trebalo biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo