NAROD ČASTI / Evo koliko će nas stajati premijerovo ljetovanje

Premijer Zoran Milanović pokušava ući u dobru formu - trči i dok je na godišnjem. Dva tjedna odmara na Hvaru - i to potpuno besplatno. Predsjednici države, Sabora i Vlade imaju pravo na odmor u državnim rezidencijama sa svojim obiteljima - tko sve koristi tu privilegiju...provjerite u prilogu!

10.8.2014.
18:45
VOYO logo

Uzbrdo, 10 kilometara, čak i na godišnjem. Premijer pod budnim okom osiguranja pokušava ući u formu, na Hvaru - gdje se odmara s obitelji.

Premijerov godišnji odmor traje 13 dana, jedna noć u vili Kovač košta prema službenom cjeniku 4000 kuna - što znači da samo hrana i smještaj državni proračun koštaju 52.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok premijer već drugu godinu zaredom na račun poreznih obveznika uživa na Hvaru - drugi to ne čine. Pravo na odmor u 7 državnih rezidencija na Brijunima i Hvaru, zajedno s obiteljima - imaju i predsjednik Sabora i predsjednik države - no to nisu iskoristili. Josipović kaže: u rezidencije vodi samo ugledne goste.

"Mislim da je to reklama, ali ako imam sastanak s regionalnim šefovima ili gospodarstvenicima - bolje je na Brijunima. Klasičnog ljetovanja nema", tvrdi predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je ljetovala bivša premijerka JadrankaKosor - sjećaju se svi. U hotelu, na Braču. U rezidencije nije išla.

"Ja sam bila jednom 2 dana u Vili Jadranka jer sam htjela pobjeći od fotoreportera, ali sam inzistirala da nešto platim", tvrdi bivša premijerka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da rezidencije trebaju biti otvorene za dužnosnike - ali da moraju platiti, barem hranu.

"Političari moraju slati poruke s obzirom na situaciju u državi. Mislim da bi dužnosnici trebali snositi barem dio troškova, a osobito troškova svojih obitelji", kaže Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministri s tim problema nemaju - svoje godišnje odmore plaćaju sami.

"Volim se družiti i ne biti u protokolu, već s prijateljima - tako ću i nastaviti, bio ministar ili ne", uvjerava ministar financija BorisLalovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to su osjetljivi i Amerikanci - gledaju kako im predsjenik igra golf - i lamentiraju o milijunima koliko ih košta njegovih 12 dana - i 75 iznajmljenih soba na skupom otoku Martha's Vineyard. Političari koji se bave sportom na luksuznim otocima - očito su tema baš svuda.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo