iznenadit ćete se / Evo što je djeci najvažnije na svijetu!

Image
Foto: photos.com

Obrazovanje, osiguranje hrane i okoliš najvažnija su pitanja za djecu širom svijeta a posebno za mlade koji odrastaju u zemljama u razvoju, pokazalo je međunarodno istraživanje objavljeno u utorak.

20.11.2012.
14:02
photos.com
VOYO logo

Polovina djece u dobi od 10 do 12 godina u zemljama u razvoju, koja su anketirana u okviru istraživanja Mali glasovi, veliki snovi, kazala su kako su obrazovanje, osiguranje dovoljno hrane i odjeće kao i prostora za siguran život, područja na koja bi se koncentrirali u cilju popravljanja kvalitete života djece, kad bi bili na mjestu političkih vođa.

"Uvijek smo iznenađeni i inspirirani kada vidimo koliko važnosti djeca u zemljama u razvoju pridaju obrazovanju", kaže Steven Stirling iz Child Fund International.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To pokazuje njihovu zrelost jer očito razumiju vezu između obrazovanja i sposobnosti mijenjanja njihova svijeta nabolje".

Po djeci su osiguranje hrane, odjeće i mjesta za život najvažniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživanjem je bilo obuhvaćeno 6.204 djece iz 47 država.

Iako je trećina djece u zemljama u razvoju iskusila prirodne nepogode poput poplava, suše ili požara za njih je zagađenje veći razlog za zabrinutost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok djeca iz zemalja u razvoju žele najčešće biti učitelji ili zdravstveni djelatnici, djeca iz bogatijih zemalja na prvo mjesto stavljaju posao profesionalnih sportaša.

Ali odgovor na pitanje čega se najviše boje isti je u čitavom svijetu - životinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo