kontroverzna inovacija / Facebook uvodi novu opciju za preminule korisnike

Image
Foto: Thinkstock

Facebook od sljedećeg četvrtka u svoj model rada uvodi novitet prema kojem će, u slučaju smrti korisnika, netko s njegove liste prijatelja moći preuzeti brigu o njegovom profilu

13.2.2015.
10:25
Thinkstock
VOYO logo

Mark Zuckerberg ne prestaje s nadograđivanjem i usavršavanjem Facebooka.

Najnoviji je nešto zasigurno vrijedno spomena. Naime, u slučaju smrti korisnika, jedna od osoba s njegovog popisa prijatelja moći će preuzeti brigu o profilu.

Koncept je takav da će ta osoba moći mijenjati fotografije korisnika, prihvaćati nova prijateljstva, no neće imati pristup privatnim porukama. Posebna će biti i politika objave statusa, prema kojoj bi odabrana osoba mogla objaviti samo jedan status, koji bi služio kao neka vrsta pokojnikovog oproštaja od najveće globalne društvene mreže.

Vijest je ovo koja će zasigurno privući pažnju široke javnosti, a prvi kritičari već su se javili, upozoravajući kako bi se korisnici mogli naći izvan sebe ako vide da je njihov pokojni prijatelj na mreži, a može i prihvaćati prijateljstva.

Facebook je pak u priopćenju rekao kako je sve to samo korak nabolje za tu mrežu, te da su samo udovoljili brojnim zahtjevima koje su već dobili od članova obitelji koji su doživjeli smrtni slučaj.

"Javljali su nam se članovi obitelji pokojnih korisnika koji su na profilu htjeli objaviti informacije o pogrebu ili su željeli doći do fotografija i sačuvati ih", izjavila je Vanessa Callison-Burch iz Facebooka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo